mako
פרסומת

לאחר שנידון למוות: ארפן סולטאני שהשתתף בהפגנות באיראן שוחרר בערבות

על פי הדיווחים, הצעיר האיראני בן ה-26 שנעצר ב-8 בינואר בזמן שיא המחאות במדינה שוחרר בערבות. עורך דינו סיפר לסוכנות הידיעות AFP: "החזירו לו את כל חפציו, כולל הטלפון הנייד"

היקס
mako
פורסם:
ארפן סולטאני
צילום: Getty: BEHROUZ MEHRI | X
הקישור הועתק

כמעט חודש לאחר שנעצר בזמן שיא המחאות באיראן ועמד בפני עונש מוות על ידי הרשויות מדינה, ארפן סולטאני בן ה-26 שוחרר בערבות מבית הכלא, כך דווח הערב (ראשון) בסוכנות הידיעות AFP. עורך דינו סיפר כי "ארפן שוחרר אתמול וקיבל בחזרה את כל חפציו, כולל את הטלפון הנייד שלו".

כזכור, סולטאני, שעבד בתעשיית ההלבשה, נידון למוות בהליך מזורז לאחר שנעצר ב-8 בינואר, כך לפי ארגוני זכויות אדם שעוקבים אחר הנעשה באיראן. לפי ארגון Iran Human Rights, במהלך כליאתו, הרשויות מנעו ממנו להיפגש עם עורך דין והוא לא הועמד לדין בהליך משפטי מסודר. מקור המקורב למשפחה אמר: "אפילו קרוב משפחה רחוק שהוא עורך דין ניסה לקחת על עצמו את התיק, אבל סוכני הממשל לא אפשרו לו ואפילו איימו עליו. כששאלנו לגבי התיק שלו בבית המשפט, אמרו לנו שאין שום תיק ושכל מי שנעצר בהפגנות יוצא להורג".

המחאות באיראן
המחאות באיראן | צילום: מתוך הרשתות החברתיות

סולטאני, שעבד בתעשיית ההלבשה, השתתף בהפגנות בעיר כראג’ לצד אלפים נוספים. הוא הואשם בכפירה, עבירה שבאיראן דינה מוות.

בינתיים, המחאות באיראן פסקו כמעט לחלוטין, אך העדויות המזעזעות מדיכוי המחאה ממשיכות לזרום אל מחוץ למדינה. ארגון זכויות האדם האיראני HRANA עדכן לפני כשבוע כי מספר ההרוגים בעימותים הגיע ל-15 אלף - 5,002 מקרי מוות מאומתים ועוד 9,787 מקרי מוות שעדיין בבדיקה. 7,391 בני אדם נפצעו קשה ו-26,852 נעצרו.