בן 15 נעצר בצרפת בחשד ששרף את פניה של אישה במהלך המהומות
נער הובא למעצר במרסיי בחשד שהשתמש בתרסיס ובמצית – וכיוון את הלהבות לעבר פניה של אישה. התקרית התרחשה במהלך מהומות שליוו את מחאת תלמידי התיכון בצרפת, לאחר שהאישה ניסתה למנוע מקבוצת צעירים להשחית תחנת אוטובוס. היא נפגעה בפניה והגישה תלונה במשטרה

התקרית התרחשה ביום חמישי שעבר, בכיכר "4 בספטמבר" ברובע השביעי של מרסיי, סמוך לבית ספר תיכון. סרטון שהופץ ברשתות החברתיות מראה קבוצת צעירים מנסה לגרום נזק לתחנת אוטובוס, בזמן שהאישה נעמדת מולם ומנסה למנוע זאת. בשלב הזה נראה אדם לבוש שחור ופניו מכוסות כשהוא מצמיד מצית לתרסיס ומכוון את האש לעבר ראשה של האישה.
"לה פריזיאן" דיווח, בהסתמך על מקור המקורב לחקירה, כי האישה סבלה מכוויות מדרגה ראשונה, בעוד דיווחים אחרים מסרו שלא נראו בפניה כוויות חיצוניות משמעותיות ולא דווח על נזק מתמשך. היא הגישה תלונה בבוקר שלמחרת.
כמה שעות לאחר הגשת התלונה, בסביבות 18:00 ביום שישי, המשטרה עצרה נער בן 15 החשוד בביצוע המעשה. לפי התביעה במרסיי, מדובר בתלמיד מהעיר שלא היה מוכר קודם לכן למשטרה או למערכת המשפט. הוא הושם במעצר לצורכי חקירה, ובמוצאי שבת הוארך מעצרו. נכון לעדכון האחרון, לא פורסם אם יוגש נגדו כתב אישום.
החקירה נפתחה בחשד לתקיפה, עם שלוש נסיבות מחמירות: שימוש בנשק, ביצוע המעשה בקבוצה והסתרת הפנים. הרשויות לא ייחסו בשלב זה לחשוד השתייכות פוליטית כלשהי. האירוע התרחש על רקע גל מחאות של תלמידים ברחבי צרפת, שהחל בעקבות מחסור במורים ובכוח אדם והתרחב למחאה על כיתות צפופות, מבנים מוזנחים ומחסור במשאבים למערכת החינוך. בחלק מהערים הידרדרו ההפגנות לעימותים, הצתות והשחתת רכוש, ויותר מ-5,000 בני אדם עוכבו או נעצרו ברחבי המדינה, רבים מהם קטינים.
