mako
פרסומת

ארה"ב: אישה ניסתה לקפוץ מגשר במדינת טנסי – ושוטר התנועה הציל את חייה

מצלמת הגוף של השוטר ג'ייקוב טיזארד תיעדה את הרגע שבו האישה עמדה על גשר בגובה של יותר מ-30 מטרים. כוחות משטרה, אזרחים ועוברי אורח פעלו יחד במשך יותר משעה בניסיון למנוע ממנה לקפוץ לנהר הקפוא: "לא היה מקום לטעויות"

גיא רייט
פורסם:
ג'ייקוב טיזארד
צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק
הקישור הועתק

סרטון שפורסם השבוע ברשתות החברתיות מציג את הרגע שבו שוטר תנועה ממדינת טנסי הציל אישה שניסתה לקפוץ מגשר. התיעוד, שצולם יום לאחר חג המולד במצלמת הגוף של השוטר, מראה את האישה עומדת על גשר בכביש I-81 במחוז סאליבן, מעל נהר הולסטון.

אחד השוטרים שהוזעקו לאירוע היה ג'ייקוב טיזארד, שנראה בסרטון מזנק לעבר האישה ואוחז בה סביב הבטן. שוטר נוסף החזיק בו מאחור, והשניים הצליחו למשוך אותה חזרה אל הכביש. בהמשך הסרטון נראו כוחות הצלה סמוך לאמבולנס, מה שמרמז כי האישה הועברה אליו בבטחה.

משטרת התנועה של טנסי מסרה כי האישה הייתה "במקום חשוך", אך היא בחיים "הודות לאנשים שהגיעו לזירה ועבדו יחד להצילה". גורמים המעורים בפרטים ציינו כי למבצע הצטרפו מספר יחידות, כולל סוכן של רשות חיות הבר של טנסי, שהמתין בסירה ישירות מתחת לגשר. בדף הפייסבוק של המשטרה נכתב: "סוכנויות שונות, משימה אחת. להציל חיים. והם הצליחו".

הרשויות הוזעקו לזירה אחרי שארבעה אזרחים התקשרו למוקד החירום. לפי דיווחים, אחד מהם היה מטיף שעצר בקצה הגשר כדי להתפלל, ואחרת הייתה חיילת לשעבר בחיל הנחתים האמריקאי שהציעה את עזרתה.

טיזארד התייחס להשתלשלות האירועים בשיחה עם אתר החדשות Knoxville News ואמר שהגשר היה בגובה של יותר מ-30 מטרים. "התפקיד שלנו היה לתמוך בה ולהראות לה שאכפת לנו", אמר. "האישה עמדה על הגשר יותר משעה וסיפרה על הקשיים שהיא חווה בחייה".

פרסומת

סרן קווין קימברו, מפקד משטרת התנועה במחוז, היה גם הוא בזירה והתחנן בפני האישה: "גברתי, יש לך הזדמנות לשנות את החיים שלך". כשהוא וטיזארד חששו שהיא עומדת לקפוץ, השניים סימנו זה לזה בעדינות לפעול. "פחדתי לעזוב אותה. שנינו היינו יכולים ליפול למטה", אמר טיזארד, "לא היה מקום לטעויות".

בהודעת המשטרה נכתב: "התקופה הזו בשנה יכולה להיות קשה לאנשים. רבים חווים לחץ, אבל, בדידות ופחד. אם גם אתם סובלים, זה לא אומר שאתם חלשים – זה אומר שאתם אנושיים".

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה!

במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו.

נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:

ער"ן - בטלפון 1201

סה"ר - בטלפון 055-9571399 או באתר

מוקד ערן לפניות מקוונות בוואטסאפ שמספרו: 052-8451201