mako
פרסומת

הילדה שחצי מגופה הוא כדורסל הפכה לשחיינית אולימפית

יש סיפורים שאי אפשר להמציא: קיאן הונגיאן נפצעה בתאונת דרכים כשהייתה בת 4 וכל גופה התחתון נקטע. בגלל עוני משפחתה, סבא בנה לה פרוטזה מכדור כדורסל. כיום היא אלופת שחייה לאומית

היקס
פורסם:
חצי גוף כדורסל
צילום: Gettyimages IL
הקישור הועתק

בשנת 2000, כשקיאן הוניגיאן הייתה בת 4, היא נפצעה מפגיעת משאית ליד ביתה שבמחוז לוליאנג, דרום מזרח סין. היא שרדה את התאונה, אך המחיר היה כבד והרופאים נאלצו לקטוע את שתי רגליה עד כמעט קו המותניים. מאחר ומשפחתה חיה בעוני מחפיר ולא הייתה להם כל דרך לממן את שיקומה ואת בניית הפרוטזות שהיא צריכה, בנה לה סבה פרוטזה מאולתרת מכדור כדורסל ישן כתחליף לפלג גופה התחתון.

חצי גוף כדורסל
נפצעה בתאונת משאית בגיל 4 | צילום: Gettyimages IL

חצי גוף כדורסל
משפחתה לא יכולה הייתה לממן את טיפוליה | צילום: Gettyimages IL

יחד עם זוג ידיות בכל אחת מידיה, קיאן לימדה את עצמה להתנייד מחדש. ב-2005 צולמה על ידי צלם עיתונות כשהיא "מתהלכת" בכפר והפכה לסוג של סלב מקומי. ניתן לה הכינוי המתבקש "ילדת הכדורסל". הדרך לתודעה העולמית הייתה קצרה, ומאות תורמים מרחבי העולם עזרו לקיאן להגיע לבייג'ינג כדי שיותאמו לה סוף סוף פרוטזות רגליים.

חצי גוף כדורסל
סבה בנה לה פרוטזה מכדורסל | צילום: Gettyimages IL

חצי גוף כדורסל
הצטרפה לנבחרת השחייה ב-2007 | צילום: Gettyimages IL
פרסומת

את פרוטזות הכדורסל לא מיהרה לנטוש, והיא מחליפה בין הפרוטזות הרגילות לכדור לפי הצורך. ב-2007 הצטרפה לנבחרת השחייה "דרום הענן" לנוער בעל מוגבלויות. ההשראה שקיבלה מחברי הקבוצה האחרים שהשתתפו במשחקים הפאראלימפיים (אולימפיאדת הנכים), גרמו לה להתגבר על כל הקשיים וב-2009 הפכה לאלופה הלאומית באליפות השחייה הסינית.

חצי גוף כדורסל
בהצלחה בטוקיו! | צילום: Gettyimages IL

ב-2016, כשהיא בת 19 בלבד, קיאן הגיעה לאולימפיאדת הנכים בריו. היא אמנם לא העפילה למקצה הגמר, אך עצם הגעתה למשחקים הוא הישג אדיר וחשוב. סיפורה מהווה השראה למיליוני בעלי מוגבלויות ברחבי העולם, ובכלל לכלל האוכלוסייה. נחזיק לה אצבעות באולימפיאדת טוקיו 2020!

המקצה שבו השתתפה קיאן באולימפיאדת הנכים: