mako
פרסומת

פרגוואי: בת 39 התחזתה לאחות בביה"ח - וחטפה תינוקת שרק נולדה

החשודה נעצרה כמה עשרות מטרים ממעבר הגבול עם ארגנטינה. על פי החשד, היא חטפה את התינוקת אחרי שאמרה לבן זוגה ולבני משפחתה שהיא בהיריון – מה שהתברר כשקר. סבתה של הקורבן סיפרה שהיא שתתה תה עם החשודה כמה רגעים לפני שזו הוציאה את מזימתה לפועל: "ראינו את התינוקת בידיים שלה והתחלנו לרדוף אחריה"

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
נטליה גונזלס
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

אזרחית ארגנטינאית נעצרה על ידי רשויות האכיפה בפרגוואי לאחר שניסתה לחטוף תינוקת שזה עתה נולדה. התקרית אירעה ביום חמישי שעבר, אז החשודה – נטליה אדית גונזלס (39) – התחזתה לאחות בבית חולים בעיר אסונסיון, בירת פרגוואי, וחטפה תינוקת.

התקרית המצמררת תועדה במצלמות האבטחה של ביה"ח הציבורי "באריו אובררו" (Barrio Obrero). גונזלס נראית בסרטון הולכת במחלקת היולדות, לבושה במדים אפורים, עם חבילה בזרועותיה. היא מתמהמהת לכמה רגעים בקצה מסדרון וכשהשטח מתפנה, היא מתחילה לרוץ לקצה השני כשהיא מחזיקה בחוזקה תיק ורוד גדול. לפי החשד, התיק הכיל את קורבן החטיפה.

גונזלס נתפסה בדרכה לארגנטינה, כשהייתה במרחק של 50 מטר בלבד ממעבר הגבול. על פי החשד, היא חטפה את התינוקת אחרי שסיפרה לבן זוגה ולבני משפחתה שהיא בהיריון – מה שהתברר כשקר. גורמים המעורים בפרטי התקרית ציינו שהיא עברה בשני בתי חולים לפני שחטפה את התינוקת ב"באריו אובררו".

התינוקת התבררה כבתה של נערה בת 19 שהתאשפזה בביה"ח כמה ימים לפני התקרית. סבתה של התינוקת סיפרה ששתתה תה עם גונזלס כמה רגעים לפני התקרית. "שאלתי את בתי איפה הקטנה שלנו, והיא אמרה לי שהאחות לקחה אותה", סיפרה הסבתא. "אמרתי לה 'זאת לא הייתה אחות'. ראינו את התינוקת בידיים שלה והתחלנו לרדוף אחריה". מהמשטרה נמסר כי גונזלס נתפסה עם התינוקת בידיה, כשהיא מתנגדת למעצר סמוך למעבר הגבול.

"בן זוגה היה המום כשהוא גילה את האמת על ההיריון"

התובעת לורה פינסטרה ציינה שהחשודה שיקרה לבן זוגה ולמשפחתה, וטענה שהיא בבית חולים בארגנטינה כדי ללדת. בפועל, גונזלס חצתה את הגבול לפרגוואי בין ה-14 ל-15 בדצמבר, והתחילה לחפש אם יחידנית כדי לחטוף את התינוקת שלה. "בן זוגה היה המום כשהוא גילה את האמת על ההיריון", סיפרה הפרקליטה בריאיון לכלי התקשורת בפרגוואי.

פרסומת

חוקרי המשטרה לא מצאו קשר בין מעשיה של גונזלס לרשת של סחר בבני אדם. גורמים המעורים בפרטי המקרה סיפרו שהחשודה ניסתה לאורך חקירתה לערב אנשים אחרים בפשע. למרות זאת, הסברה הרווחת היא שגונזלס פעלה לבדה. בנוסף, היא הציגה שורה של גרסאות סותרות של השתלשלות האירועים. התינוקת הוחזרה מאז לאמה הצעירה, ומצבה הבריאותי טוב. משטרת פרגוואי ממשיכה לחקור את המקרה המטריד.