המכבש נסע לאחור – ודרס למוות באדם בכיסא גלגלים
אדם בכיסא גלגלים חשמלי נהרג במהלך עבודות תחזוקה בכביש בסין. לפי הרשויות, הוא נכנס לאזור העבודות דרך פתח במחסומים ונפגע ממכבש שנסע לאחור. צוות חקירה בודק את נסיבות התקרית ואת התנהלות האחראים לבטיחות באתר


אזהרה: הכתבה מכילה סרטון שעלול להיות קשה לצפייה
אדם בכיסא גלגלים חשמלי נהרג לאחר שמכבש פנאומטי נסע לאחור ופגע בו. התקרית ארעה ב-28 באוקטובר, בעיירה צ'יאוטואו שבמחוז צ'ינגהאי בסין, בזמן עבודות תחזוקה עירוניות. הרשויות זיהו אותו בשם המשפחה לי בלבד.
בתיעוד שפורסם נראה נהג המכבש נע על קטע כביש שכוסה באספלט טרי, ואז נוסע לאחור מבלי להבחין בכיסא הגלגלים. לפי הודעת הרשויות, לי נכנס לאזור העבודות דרך מרווח במחסומים שהוצבו במקום. צוותי רפואה הוזעקו לזירה וניסו להציל את חייו, אך ללא הצלחה. בהודעה הרשמית לא נמסרו גילו של ההרוג או פרטים על זהותו של מפעיל המכבש.
בעקבות התאונה הוקם צוות חקירה לבדיקת אמצעי הסגירה של אתר העבודות והתנהלות איש הבטיחות במקום. הרשויות מסרו כי נבדק אם האחראים מילאו את תפקידם, אך טרם פורסמו מסקנות באשר לאחריות לתאונה.
התקרית תועדה במצלמת אבטחה שהוצבה באזור, והתיעוד עורר תשומת לב ברשת. הרשויות התייחסו למקרה בעקבות פרסום הסרטון והודיעו שנפתחה חקירה. לצד זאת, נמסר כי נפתחה בדיקה של מפגעים וליקויי בטיחות באזור שבה אירעה התאונה.