mako
פרסומת

קצין בצבא בנין השתלט על תחנת הטלוויזיה הממלכתית והודיע על הפיכה צבאית

חבורת חיילים הופיעה בשידור חי בטלוויזיה הממלכתית של בנין, הודיעה על פירוק הממשלה הנוכחית ועל הדחת הנשיא הנבחר פטריס טאלון. הדוברים, שהציגו את עצמם כחברי "הוועדה הצבאית להתחדשות", הכריזו כי כל מוסדות השלטון הושעו וכי גבולות המדינה נסגרו באופן מיידי

גיא רייט
פורסם:
CMR
צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק
הקישור הועתק

קבוצת חיילים הופיעה בטלוויזיה הממלכתית של בנין והכריזה על פירוק הממשלה בהפיכה צבאית. שלושת הדוברים זיהו את עצמם כחלק מ"הוועדה הצבאית להתחדשות" (CMR) וטענו כי מוסדות המדינה לא מתפקדים כראוי כבר זמן רב. הם הודיעו כי החל מהרגע הזה, הנשיא פטריס טאלון אינו מכהן עוד בתפקידו.

"מר פטריס טאלון הוסר מתפקידו כנשיא הרפובליקה", נמסר בהודעה מסגן אלוף פסקל טיגרי, שהכריז בהמשך כי הוא עומד בראש "הוועדה לשיקום צבאי" – גוף חדש שלטענתו אמור לנהל את המדינה. ההודעה נמסרה במהלך שידור של הטלוויזיה הממלכתית, לאחר שאנשי ה-CMR השתלטו על התחנה.

החיילים ציינו כי החוקה החדשה, שנכנסה לתוקף רק בנובמבר 2025, מושעה עד להודעה חדשה. בנוסף הודיעו על פירוק כלל מוסדות השלטון ומפלגות המדינה. מיד לאחר מכן נסגרו הגבולות היבשתיים, הימיים והאוויריים של בנין.

הנשיא טאלון, המכהן מאז 2016, היה אמור לסיים את כהונתו באפריל הקרוב. על פי הדיווחים, מיקומו של הנשיא אינו ידוע, אף שבשעות שלאחר הודעת ה-CMR מסרה לשכתו לסוכנות הידיעות AFP כי הוא "בטוח". עוד נמסר מהלשכה כי "מדובר בקבוצה קטנה של אנשים שהשתלטו רק על הטלוויזיה" וכי "הצבא הסדיר משיב את השליטה בעיר ובמדינה".

שגרירות צרפת הודיעה במקביל ברשת X כי "נשמעו יריות במחנה גזאו", הסמוך למעון הרשמי של הנשיא. היא קראה לאזרחים צרפתים להישאר בבתיהם מחשש להסלמה ולחוסר יציבות. הרשויות בבנין עדיין לא פרסמו גרסה מלאה לאירועים, והתקשורת המקומית מדווחת על תנועה צבאית לא שגרתית בכמה מוקדים.