"היא מסרבת לשוחח איתנו": תפנית מטרידה בפרשת התינוק שנחטף
אימו של תינוק בן 7 חודשים שנעלם בסוף השבוע ככל הנראה הפכה לחשודה בפרשה. רבקה הארו טענה בפני חוקרים שבנה, עמנואל, נחטף על ידי גבר זר בזמן שהחליפה לו חיתול. "עמדתי לקחת את החיתול ומישהו אמר 'הולה', ואני לא זוכרת כלום מאז", טענה. מאז נמסר ממשרד השריף של מחוז סן ברנדינו כי התגלו סתירות בגרסתה

פרשת היעלמותו של תינוק בן 7 חודשים קיבלה תפנית קשה, לאחר שחוקרים טענו שיש סתירות בגרסת האם. מאז דווח בכלי התקשורת האמריקאים כי האם, רבקה הארו, הפסיקה לשתף פעולה עם רשויות החוק.
הארו פנתה לציבור לסיוע בהחזרת בנה, עמנואל, לאחר שטענה כי הוא נחטף. לדבריה, היא הותקפה ביום שישי האחרון על ידי אדם זר מחוץ לחנות ספורט בעיר יוקאיפה (Yucaipa), מחוז סן ברנדינו, כ-112 ק"מ מזרחית ללוס אנג'לס.
לפי גרסת האם, התקיפה אירעה בזמן שהחליפה חיתול לעמנואל. "עמדתי לקחת את החיתול ומישהו אמר 'הולה', ואני לא זוכרת כלום מאז", טענה הארו. "התעוררתי כאן על הרצפה ולא ראיתי את עמנואל". לטענתה, הגבר הפיל אותה לרצפה וכשהיא הייתה מחוסרת הכרה, חטף את בן ה-7 חודשים.
הארו ובעלה, ג'ייק, שוחחו עם רשת ABC ותיארו את בנם בתור "ילד שמח" והתחננו להחזרתו הבטוחה. עם זאת גורמים המעורים בפרטי המקרה אומרים כעת כי גרסתה "מלאה בסתירות".
ביום שבת בבוקר, בעוד שהחיפושים נמשכו, משרד השריף של מחוז סן ברנדינו פרסם עדכון: "לא ניתן כרגע לשלול את המעורבות של גורמים עברייניים. חוקרים שוחחו עם מספר אנשים – בהם גם הוריו של עמנואל. במהלך השיחות הללו, התגלו סתירות בגרסתה של רבקה ומאז היא מסרבת לשוחח איתנו".
עמנואל תואר כתינוק במשקל 9.5 ק"ג ובגובה 60 ס"מ. שיערו בצבע חום, עיניו חומות והוא נראה לאחרונה לבוש בגד גוף שחור של חברת Nike. אמש תושבי יוקאיפה ערכו עבורו אירוע מול החנות שבה נראה בפעם האחרונה. בינתיים רשויות החוק ממשיכות בחיפושים אחריו.
