mako
פרסומת

עובדי רשת וולמארט מגיבים לפרשת מותה של גורסימראן קאור - בת ה-19 שנמצאה מתה בתנור הסופרמרקט

קאור נמצאה ללא רוח חיים בתוך התנור הפועל לאחר שאחד העובדים זיהה נזילה חשודה באזור המאפייה. מאז התפוצצות הפרשה עלו לרשת מספר סרטונים של אנשים שהזדהו כעובדי וולמארט, רבים מהם טענו שלא סביר שבת ה-19 ננעלה בטעות: "הידית לא נתפסת אם לא דוחפים את הדלת"

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
גורסימראן קאור
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

"אין שום דרך להינעל בטעות בתוך התנור הזה": עובדי רשת וולמארט מגיבים לפרשת מותה של גורסימראן קאור – בת ה-19 ששרידי גופתה נמצאו בתנור המאפייה של סניף הסופרמרקט בעיר הליפקס, נובה סקוטיה, קנדה.

גופתה של העובדת הצעירה נמצאה לאחר שאחד מעובדי הסניף זיהה נזילה חשודה באזור המאפייה. המשטרה המקומית הוזעקה למקום בעקבות דיווחים על עובדת שנלכדה בתנור. מותה נקבע במקום ונכון לעכשיו, השתלשלות האירועים עדיין לא ברורה לאיש.

השוטר מרטין קרומוול התייחס לתקרית בשיחה עם רשת CBC ואמר: "החקירה מורכבת. אנחנו רק רוצים לעודד את הציבור לגלות סבלנות". חוקרים מנסים כעת להצליב מידע עם יומני תחזוקה של טכנאים במקום במטרה לנסות להבין אם הקפידו על הנחיות הבטיחות הנדרשות. הסניף נסגר עד להודעה חדשה.

בעקבות הפרסומים על מותה של קאור צצו ברשת סרטונים שצולמו על ידי אנשים שהזדהו כעובדי רשת וולמארט, רובם העירו שהמון פרטים בפרשה לא מסתדרים להם. עובדת אחת העלתה סרטון ובו היא מדגימה לגולשים שהדלת של התנור לא יכולה להינעל, אלא אם דוחפים אותה ממש חזק מבחוץ.

פרסומת

"הידית לא נתפסת אם לא דוחפים את הדלת", היא כתבה בסרטון ובהמשך, אפילו הראתה שיש ידית פתיחת חירום בחלק הפנימי של הדלת. עובדת אחרת טענה שאין שום סיבה להיכנס לתוך התנור והדגימה לגולשים כיצד מנקים אותו מבחוץ עם צינור מים ומגב.

עובדת נוספת ושמה מארי העלתה גם היא סרטון בנושא וציינה שהתנור לא יכול להינעל, אלא אם דוחפים את הדלת בחוזקה. מארי אפילו נכנסה פנימה – בנוכחות אחת מחברותיה לעבודה – והדגימה כיצד אפשר לפתוח את הדלת מבפנים.

כריס בריזי, עובדת אחרת של וולמארט, חיזקה את הדברים והעלתה את תרחיש האימים של הפרשה. "אין לי שום דרך אפשרית להינעל בתוך התנור הזה", ציינה בריזי. "מישהו כן יכול לזרוק אותי פנימה ולמנוע ממני לצאת, אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי". טרם נעצרו חשודים במעורבות בפרשה ובמשטרה לא הודיעו אם יש חשד לזדון. חקירת המקרה ממשיכה.