רצח את בת זוגו לשעבר – ונידון למאסר עולם
רוברט ריצ'נס רצח את בת זוגו לשעבר בביתה באנגליה. לפי ממצאי החקירה, הוא הפקיר אותה למות בזירה והתקשר למשטרה רק כשהבין לאיזו תסבוכת נקלע. האירוע עלה לכותרות לאחרונה בעקבות תיעוד של הנאשם בתחנת המשטרה, שם הוא בכה על כך ש"יפספס את ההשקה" של המשחק GTA 6

גבר בן 35 נידון למאסר עולם בגין רצח בת זוגו לשעבר, לאחר מתקפה שתוארה כ"אכזרית וחסרת רחמים". רוברט ריצ'נס הודה כי הרג את רייצ'ל ווהן (40) בביתה שבעיירה אבינגדון, שבמחוז אוקספורדשייר. בית המשפט קבע כי ירצה לפחות 16 שנות מאסר לפני שיוכל להגיש בקשה לוועדת השחרורים.
על פי כתב האישום, הרצח התרחש ב-30 במאי של השנה שעברה. במשטרה ציינו כי לאחר התקיפה הקטלנית, ריצ'נס לא הזעיק צוותי רפואה לזירה ולא ניסה להציל את חייה. רק כשהבין לאיזו תסבוכת נקלע, התקשר למוקד החירום והסגיר את עצמו.
במהלך הדיון הושמעה בבית המשפט ההקלטה משיחתו של ריצ'נס למוקד החירום (999). "אתם לא תאמינו לזה. אני חושב שבטעות הרגתי מישהי – היא לא זזה", אמר ריצ'נס למוקדנית. "אני אומר את האמת כי אני מתבייש במה שעשיתי. לא התכוונתי להרוג אותה".
עוד נחשף כי לאחר מעצרו, ריצ'נס תועד מדבר עם קצינים בתחנת המשטרה ובוכה על כך שהוא "יפספס את ההשקה של GTA 6". התיעוד הוקרן באולם בית המשפט ועורר זעזוע בקרב הנוכחים. במשטרה ציינו כי הדברים נאמרו דקות לאחר שנעצר בחשד לרצח.
ניצב-משנה סטיוארט מיי, קצין החקירה הראשי, אמר: "ווהן נרצחה בבית שלה, במקום שבו הייתה אמורה להרגיש הכי בטוחה". לדבריו, ריצ'נס פעל ב"קור רוח" והיה "חסר לב". "העונש שנגזר עליו משקף את חומרת מעשיו", ציין מיי. "הוא השאיר אותה לבד, לא ניסה לעזור לה, ופנה למשטרה רק כשלא נותרה לו ברירה".
בסיום הוסיף הקצין: "המחשבות שלנו כרגע הן עם משפחתה של רייצ'ל ווהן וכל מי שאהב אותה. הם מתמודדים עם אובדן בלתי נתפס". גזר דינו של ריצ'נס הוקרא באולם בית המשפט באוקספורד.
