mako
פרסומת

"תתרחק! תתרחק!": חשוד בגניבה ניסה לירות בשוטר מטווח קצר – והכל תועד במצלמות

זה התחיל בעיכוב שגרתי של גבר ואישה בסניף של רשת וולמארט, ונגמר בניסיון רצח. על פי הפרסומים, השוטר ניצל בעקבות תקלה באקדח של החשוד, שהתברר בהמשך כמבוקש "חמוש ומסוכן". כל הפרטים על התקרית שטלטלה את ארה"ב

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
שיין ניומן
צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק
הקישור הועתק

סרטון דרמטי תיעד את הרגע שבו חשוד בגניבה ניסה לירות בשוטר מטווח קצר. זה קרה ביום חמישי, בסניף של רשת וולמארט בעיר קנטון, מדינת אוהיו. לפי הדיווחים, האקדח לא ירה בגלל תקלה, מה שאפשר לעובד אבטחה להתערב בזמן.

שיין וסמנת'ה ניומן עוכבו לאחר שנחשדו בגניבה מהחנות. השניים הובלו לחדר האבטחה, שם נראה השוטר מתשאל ובודק את החשוד. בסרטון נראה עובד וולמארט מוסר לשוטר עט ודף, בעוד השניים יושבים על ספסל מתכת. שניות לאחר מכן, החשוד הסתובב בפתאומיות, שלף אקדח וניסה לירות, בעוד האישה צורחת: "לא, לא, לא!".

החשוד לחץ על ההדק, אבל האקדח לא ירה. מאבטח החנות זינק עליו בניסיון לרסן אותו, בזמן שהחשוד ניסה לדרוך את הנשק ולירות שוב. המאבטח הצליח בשלב מסוים להעיף את האקדח מידיו של שיין, לפני שהשוטר התנפל עליו וצעק: "תתרחק! תתרחק!". הוא השתלט על החשוד והצמיד אותו לרצפה עד להגעת תגבורת.

השוטר בתקרית ציין מאוחר יותר כי הוא נמנע מלירות בשיין, מחשש שיפגע במאבטח. בהמשך הוא הודה שבמהלך החיפוש הראשוני הוא לא ראה את האקדח שהוסתר בתיק הצד של החשוד.

"שניות לפני התקיפה עדכנו אותי שיש לחשוד צו מעצר פעיל, והוא מוגדר חמוש ומסוכן", אמר השוטר. שיין חשוד בניסיון רצח ובסעיף תקיפה בנסיבות מחמירות של שוטר. סמנת'ה הואשמה בסיוע לביצוע שוד ובהחזקת תחמושת בניגוד לחוק.