mako
פרסומת

משפיענית ברזילאית וחברתה נעצרו במצרים בחשד להטרדה מינית

המשפיענית מלבולה אלבס וחברתה, שזהותה לא נחשפה באופן רשמי, נעצרו באלכסנדריה בעקבות סרטונים שפרסמו ברשתות החברתיות. הרשויות במצרים טוענות שהשתיים ביצעו תנועות מיניות והטרידו עוברי אורח כדי להגדיל את מספר הצפיות בסרטונים שפרסמו ברשתות החברתיות. אלבס סיפרה בעקבות המעצר שהשוטרים החרימו את דרכוניהן – ותשאלו אותן על זהותן המגדרית

גיא רייט
פורסם:
מלבולה אלבס נעצרה
צילום: מתוך הרשתות החברתיות בהתאם לסעיף 27א' בחוק
הקישור הועתק

המשפיענית הברזילאית מלבולה אלבס נעצרה ביום שלישי, 20 באוקטובר, באלכסנדריה שבמצרים, יחד עם חברתה – שזוהתה בכלי התקשורת בברזיל כברונה מרקטלי. לפי הדיווחים, המעצר התרחש בעקבות הפצת סרטונים של השתיים, שהרשויות המקומיות מייחסות להן התנהגות מגונה והטרדת עוברי אורח.

בהודעת משרד הפנים המצרי נטען כי שתי תיירות זרות תועדו מבצעות תנועות בעלות אופי מיני ומטרידות אנשים ברחובות בכמה מחוזות במדינה. בעקבות בדיקת הסרטונים זיהו השוטרים את השתיים ועצרו אותן במחוז אלכסנדריה. ההודעה המצרית הרשמית לא חשפה את שמותיהן או את אזרחותן, אך ציינה שאחת מהן יוצרת תוכן.

עוד טענו הרשויות כי השתיים הודו בחקירתן במעשים המיוחסים להן, וכן בצילום הסרטונים ובהעלאתם לחשבונותיהן ברשתות כדי להגדיל את מספר הצפיות. מדובר בגרסה שמסרו הרשויות המצריות. לפי ההודעה, החקירה הועברה לידי התביעה הציבורית במדינה.

מלבולה היא משפיענית ברזילאית ואישה טרנסג'נדרית עם יותר ממיליון עוקבים באינסטגרם. היא תיארה ברשתות החברתיות את המפגש עם השוטרים במהלך טיול באלכסנדריה. לדבריה, הם לקחו לה ולחברתה את הדרכונים, הובילו אותן לתחנת משטרה ושאלו אותן לגבי זהותן המגדרית. חברה נוספת של השתיים טענה מאז כי הן נרדפו בשל היותן נשים טרנסג'נדריות – והכחישה שהסרטונים כללו תוכן מיני.

פרסומת

צוות ההגנה של המשפיענית מסר כי הוא נמצא בקשר עם שגרירות ברזיל בקהיר ועם הרשויות המקומיות כדי להבטיח את ביטחונה ואת זכויותיה. בהודעה מטעם הצוות נמסר כי המקרה מטופל בעדיפות גבוהה, והתבקשה זהירות בהפצת מידע שלא אושר.