mako
פרסומת

החשוד בירי ההמוני בארה"ב: מדריך נשק מיומן וחייל מילואים

רוברט קארד בן ה-40, החשוד במסע ההרג הלילה במיין ארה"ב, הוא מדריך נשק מיומן ולפי גורמי משטרה - חייל מילואים המוצב במדינה. "צריך לקחת בחשבון שקארד חמוש ומסוכן", נמסר בהודעת המשטרה על החשוד שירה למוות בלפחות 22 בני אדם ופצע כ-60 נוספים. לאחרונה שהה במתקן לבריאות הנפש, ממנו שוחרר לאחר שבועיים

פורסם:
החשוד המבוקש באירוע הירי ההמוני במיין, רוברט קארד
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

רוברט קארד בן ה-40, החשוד שהביא למותם של לפחות 22 בני אדם וכ-60 פצועים הלילה במיין, ארה"ב, ומאז מסתובב חופשי, הוא מדריך נשק מיומן, שבילה שבועיים במתקן לבריאות הנפש במהלך הקיץ, כך מדווח היום (חמישי) "ניו יורק פוסט". "צריך לקחת בחשבון שקארד חמוש ומסוכן", כפי שנמסר בהודעת המשטרה בלואיסטון שבמיין, שם בוצע הירי.

גורמי המשטרה, שמבקשת את עזרת הציבור במציאת קארד, במקור מבודווין שבמיין, מאמינים כי הוא חייל מילואים שמוצב בבסיס צבאי בעיר סאקו שבמדינה. לאחרונה הוא סבל מבעיות נפשיות ואף דווח על כך ש"שמע קולות" ואיים לירות על בסיס האימונים, כך לפי אותם גורמים בתקשורת האמריקאית. מקורות נוספים אישרו כי קארד, שמצבו הנפשי לא היה ידוע מיד, התאשפז במתקן לבריאות הנפש .

החשוד בטבח במיין כפי שנראה במצלמות אבטחה
קארד בן ה-40, החשוד בירי ההמוני | צילום: רויטרס

בתקשורת האמריקאית דווח הלילה כי הירי התרחש בשני מוקדים - מתחם באולינג ומסעדה בלואיסטון, וכי נבדק אם היו זירות נוספת. המשטרה פרסמה את תמונתו של קארד בן ה-40 - וכעת מתבצע אחריו מצוד. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי מספר טלפון הרשום על שמו של קארד, לא נמצא בשירות. "הישארו בביתכם כשהדלתות נעולות", כתבה המשטרה המקומית בפוסט בפייסבוק. "אם אתם רואים פעילות חריגה או אנשים חשודים, אנא התקשר למספר 911".