mako
פרסומת

העונש לשני נערים שצילמו את עצמם מטילים את מימיהם לתוך תבשיל

שני נערים בני 17 מסין תיעדו את עצמם משתינים בסיר קדרה בסניף של רשת מסעדות פופולרית - ונענשו בחומרה. לאחר המקרה הרשת גם הודיעה על פיצוי חסר תקדים ללקוחות

HIX
mako
פורסם:
Haidilao
Haidilao | צילום: האתר הרשמי
הקישור הועתק

זוג נערים בני 17 והוריהם נקנסו בסכום ענק לאחר שצולמו כשהם מטילים את מימיהם לתוך ציר קדרה בסניף של רשת המסעדות הפופולרית Haidilao בשנגחאי.

על פי בית המשפט העממי במחוז הואנגפו בשנגחאי, אחד מהם שיתף את הסרטון ברשתות החברתיות שבו נראים הנערים כשהם משתינים לתוך הסיר בחדר פרטי במסעדה. הסרטון הופץ ברשתות החברתיות ועורר סערה ציבורית גדולה. במסעדה הבהירו כי הצוות לא הבחין במתרחש בזמן אמת וכי אין עדות שמישהו מהלקוחות אכן אכל מהתבשיל שהכיל את השתן, אך החברה דיווחה מיד למשטרה והנערים נעצרו.

לאור המקרה, הודיעה Haidilao על פיצוי חסר תקדים ללקוחות: כל מי שביקר בסניף בין 24 בפברואר ל־8 במרץ יקבל החזר מלא על החשבון, לצד פיצוי במזומן בגובה פי עשרה מהסכום ששילם. בסך הכול מדובר בכ־4,000 לקוחות. בנוסף, כל הכלים, הסירים והציוד במסעדה הוחלפו או עברו חיטוי יסודי במטרה להחזיר את אמון הציבור.

בית משפט בשנגחאי פסק כי הנערים פגעו ברכוש ובמוניטין של החברה, והטיל אחריות חלקית גם על ההורים בשל כישלון באחריות הורית. ההורים חויבו לשלם פיצוי בסך של כ־2.2 מיליון יואן (מעל ל-100 אלף שקלים), כולל הוצאות משפט, לאחר שהחברה דרשה בתחילה סכום גבוה יותר כדי לכסות את הנזקים למוניטין ואת ההפרעה לפעילות העסקית.