המורה נחשדת שסייעה לחוליית רצח – והואשמה בתכנון חיסול נוסף
אשלי אן סיני (Seeney) בת ה-28, מורה לחינוך גופני מתיכון בסידני, הואשמה בקשירת קשר לרצח, לאחר שלטענת המשטרה תכננה יחד עם שני צעירים בני 18 ו-19 לרצוח אדם המזוהה עם ארגון פשע. האישומים החדשים מגיעים ימים בלבד לאחר שהואשמה בפרשה נפרדת, שבה לטענת המשטרה שימשה תצפיתנית וסייעה ליורים להימלט, לאחר שאדם חף מפשע נורה למוות בגלל טעות בזיהוי

סיני עובדת כמורה לחינוך גופני בתיכון Airds שבדרום-מערב סידני, ועד לאחרונה לא היה לה עבר פלילי. שמה של סיני נקשר תחילה לחקירת רציחתו של ג'ושוע מקדונלד בן ה-40, חשמלאי שנורה למוות ב-2 בספטמבר מחוץ לבית במרילנדס ווסט. המשטרה סבורה שמקדונלד כלל לא היה היעד ושנרצח בטעות משום שהגיע לבית שהיה קשור לאנשים המוכרים למשטרה מפעילות של פשע מאורגן.
על פי החשד, סיני עקבה אחר תנועות השוטרים באזור והייתה בקשר רציף עם הצעירים שנחשדים במעורבות בירי – תוך שהיא מעבירה להם מידע שנועד לסייע להם להתחמק מהמשטרה. היא נעצרה לראשונה בסוף השבוע והואשמה בסיוע לאחר מעשה לרצח, קשירת קשר עם ארגון פשע ואי-ציות לצו המחייב אותה לאפשר גישה לראיות דיגיטליות. בית המשפט אישר את שחרורה בתנאים מגבילים, והיא יצאה ממעצר ביום שלישי. אלא ששעות בלבד לאחר שחרורה הגיעה סיני לתחנת המשטרה בוולונגונג, ושם נעצרה פעם נוספת בעקבות התפתחות נוספת בחקירה.
סיני הואשמה בקשירת קשר לרצח, בשיתוף פעולה עם ארגון פשע ובאי-מסירת זהותו של נהג או נוסע ברכב שבבעלותה. לטענת החוקרים, היא ושני הצעירים תכננו לרצוח אדם אחר שהיה מעורב בסכסוך פנימי במשפחת הפשע האושר (Haouchar) – פרשה נפרדת מרציחתו של מקדונלד.
שני הצעירים, בני 18 ו-19, נעצרו כבר ב-11 בספטמבר, ובמסגרת החקירה תפסה המשטרה רחפן שלטענתה שימש למעקב באזור שבו נרצח מקדונלד. אחד מהם, ג'ימי שולץ בן ה-18, הואשם ברצח ובשיתוף פעולה עם ארגון פשע, לאחר שהחוקרים טענו כי בדיקת הרחפן קשרה אותו למעשה. עורך דינו טען בבית המשפט כי הראיות נגדו "חלשות ביותר", וההליכים בעניינו עדיין מתנהלים. ראטו ויליאמה קורויטמנה, הצעיר בן ה-19, לא הואשם במעורבות ברצח מקדונלד.
משפחתו של מקדונלד סיפרה כי רגע לפני שנורה הוא ניסה להגן בגופו על חברו הטוב ועל שתי בנותיו הצעירות, שהיו במקום כשהירי החל. דודתו סיפרה כי המעשה התאים לאופיו ואמרה כי אילו ידע שמישהו נמצא בסכנה, "הוא היה שם את עצמו לפניו". המשטרה אומרת שלמקדונלד לא היו קשרים ידועים לפשע מאורגן.
סיני נשלחה שוב לבית המשפט בעקבות מעצרה השני, ושחרורה בערבות שניתן לה קודם לכן בוטל. היא צפויה להישאר במעצר עד הדיון הבא בעניינה, שנקבע ל-19 בנובמבר, ומשרד החינוך הודיע כי היא הושעתה מתפקידה בזמן שהמשטרה חוקרת את "ההאשמות החמורות". האישומים נגדה טרם הוכרעו בבית המשפט.
