mako
פרסומת

חשש בדנמרק: הלווייתן העצום עלול להתפוצץ

הלווייתן "טימי", הפך לסמל תקשורתי לאחר שנתקע שוב ושוב מול חופי גרמניה וחולץ במבצע ימי יקר במיוחד. למרות המאמצים, הוא נמצא מת בדנמרק - וכעת הרשויות חוששות שפגרו עלול להתפוצץ בשל הצטברות גזים בתהליך הריקבון

HIX
mako
פורסם:
טימי הלווייתן
צילום: DPA
הקישור הועתק

רשויות דנמרק מזהירות את הציבור להתרחק מפגרו של לווייתן גדול-סנפיר צעיר, המכונה "טימי", בשל חשש שיתפוצץ כתוצאה מהצטברות גזים בתהליך הריקבון.

הלווייתן, שנתקע שוב ושוב במים רדודים מול חופי גרמניה, חולץ באפריל במבצע מורכב ויקר שבמסגרתו הועבר לים עמוק יותר. למרות המאמצים, הוא נמצא מת בחודש שעבר סמוך לאי הדני אנהולט.

מומחי ים טוענים כי הלווייתן היה חלש מכדי לשרוד ומתחו ביקורת על מבצע החילוץ. כעת מתכננות הרשויות לגרור את הפגר מהחוף ולהעבירו לבדיקות מדעיות, תוך בחינת אפשרות לשחרר את הגזים שהצטברו בו כדי למנוע פיצוץ.