העינויים ממשיכים: הצבא של פוטין ממשיך להפשיט את חייליו – ולקשור אותם לעצים
תיעוד שפורסם ביממה האחרונה ברשתות החברתיות מציג חיילים רוסים שנענשו בשל סירוב פקודה וניסיון עריקה. על פי הדיווחים, מפקדיו של פוטין מפעילים שיטות ענישה קיצוניות כדי לשמור על משמעת בחזית. בינתיים, ההפצצות בערי אוקראינה נמשכות

הצבא של פוטין שוב בכותרות בגלל העונשים האכזריים והחריגים של חייליו. לפי הדיווחים, זוג חיילים הופשטו ביער מושלג ונקשרו ערומים לעץ, בטענה שסירבו לפקודות וערקו מהחזית.
החיילים בסרטון מצולמים כשהם רועדים מפחד ומקור. אחד מהם אפילו נקשר לעץ כשהוא הפוך. מאחורי המצלמה נשמע אדם – ככל הנראה המפקד שלהם – מקלל, מאיים ומשפיל אותם. "איזה מתרוממים מזדיינים", אמר. "הם רצו להתחפף מהעמדות שלהם. אין מצב". בשלב מסוים הצלם נראה לוקח חופן שלג בכף ידו, ודוחף אותו בכוח לפיו של אחד החיילים.
התיעוד עלה לרשתות החברתיות ביממה האחרונה, כשבוע אחרי שסרטון דומה הפך גם הוא לוויראלי. בתיעוד נראים שני החיילים קשורים לעצים, כשבחוץ הטמפרטורה צנחה למינוס 20 מעלות. אחד מהם לבוש רק בתחתונים, והשני לובש חולצה ארוכה ותחתונים. שניהם רועדים בקור הקיצוני.
בערוצי טלגרם המזוהים עם מתנגדי הקרמלין נטען כי שיטת הענישה הזו הפכה לנפוצה ביחידות מסוימות בצבא רוסיה שפועלות באוקראינה. בערוץ Nevzorov נכתב כי מפקדים קיבלו הוראה "להתקדם בשטח", ואפילו "להמציא שיטות ענישה חדשות" כדי לשמור על המשמעת בין השורות.
הדיווחים על הענישה מגיעים על רקע המשך הלחימה באוקראינה. חלקים נרחבים מחרקוב נותרו ללא חשמל בסוף השבוע האחרון בגלל תקיפות נרחבות של צבא רוסיה. בינתיים הטמפרטורה בחוץ צנחה מתחת לאפס. "לא היה חשמל במהלך הלילה בגלל התקיפות", העידה תושבת העיר. "כמעט 24 שעות חלפו ללא חשמל. מה יכולנו לעשות? בחוץ מינוס 18 מעלות".
