mako
פרסומת

קליפורניה: אם נעצרה לאחר שניפצה חלון של הסעת בית ספר

האירוע החריג החל אחרי שתלמיד ניסה לצאת מהחלון של האוטובוס לפני עצירה, ונהג האוטובוס סירב לתת לתלמידים לרדת במשך כשעה. לפי המשטרה המקומית, אחת האימהות במקום ניפצה את דלת האוטובוס ונעצרה בחשד לוונדליזם

גיא רייט
פורסם:
אמא מתפרצת להסעת בית ספר בקליפורניה
צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א'
הקישור הועתק

מריבה קשה התפתחה בהסעת בית ספר בקליפורניה אחרי שהנהג סירב לאפשר לילדים לרדת במשך כשעה בעקבות ניסיון של אחד מהם לצאת מהחלון לפני שהאוטובוס עצר. האירוע התרחש ביום שני בכביש 49 במחוז קלאברס.

בתיעוד מהאוטובוס נראה ילד נדחק החוצה דרך חלון, ובהמשך נראית אמא מטפסת דרך חלון ומתעמתת עם הנהג. בזמן העימות, תלמידים נוספים עדיין היו בתוך האוטובוס, וחלקם השתמשו בחלונות כיציאות מאולתרות.

"כולם צרחו כי הם רצו לרדת", סיפר תלמיד בן 12 שהיה באוטובוס. לדבריו, העימות התחיל אחרי שהאוטובוס עצר וילד אחר טיפס החוצה דרך חלון: "אז הנהג אמר, 'שבו, תסגרו את החלונות'". לפי אותו תלמיד, הנהג אמר לילדים שהם יצטרכו להמתין לאנשי אכיפת החוק לפני שיוכלו לרדת.

ניקול ולינגטון, אחת האימהות שהגיעו למקום אחרי שילדיהן התקשרו מהאוטובוס, אמרה שבנה פחד ולכן נסעה לשם ודרשה שיורשה לרדת. "הלכתי ישר לנהג ואמרתי לו, 'אחי, תפתח את הדלת. תן לי את הילד שלי'. והוא אמר, 'אני לא עושה את זה'", סיפרה ולינגטון. בהמשך אמרה לבנה לצאת דרך החלון. "אם הוא היה מטפל בסיטואציה ונותן להורים שהיו שם את הילדים שלהם, אני חושבת שזה כנראה היה נראה קצת אחרת", אמרה לתחנה.

אם אחרת, רבקה גלובר, סיפרה שפעלה אחרת כשהגיעה למקום. שני ילדיה היו באוטובוס, אבל היא אמרה להם להישאר במקומם. "לא היה רק ילד אחד שהם היו צריכים לחשוב עליו", אמרה גלובר. "הם היו צריכים לחשוב על כל ילד שהיה באוטובוס באותו זמן".

פרסומת

בלשכת השריף של מחוז קלאברס אמרו שהאירוע הסלים כשאמא אחת, לפי החשד, השתמשה בכוח: "במהלך האירוע, אחת האימהות הכתה בדלת האוטובוס וניפצה את הזכוכית. היא נעצרה לבסוף לבקשת מחוז בית הספר בחשד לוונדליזם".

עוד נמסר מלשכת השריף כי כמה תלמידים יצאו לפי הדיווחים דרך חלונות פתוחים, אך שם הבהירו כי חלונות צריכים לשמש כיציאת חירום בלבד. "כללי הבטיחות באוטובוסי בית ספר נועדו להגן על תלמידים, וצריכים להישמר גם על ידי תלמידים וגם על ידי הורים", אמרו בלשכת השריף.