"הרצון שלו להביא כל כך הרבה ילדים נובע מהאלטרואיזם שלו"
יותר משנה לאחר ש-21 ילדיהם של גווג'ון שואן וסילביה ג'אנג הועברו למשמורת שירותי הרווחה, עורך דינו של שואן מספק כעת הסבר לשאלה שהעסיקה את החוקרים והציבור – למה הזוג רצה לגדל כל כך הרבה ילדים


הפרשה נחשפה במאי 2025, לאחר שתינוק בן חודשיים שהיה בבית המשפחה הובא לבית חולים עם פגיעת ראש קשה. לפי צו חיפוש, מצלמות אבטחה תיעדו מטפלת בשם צ'ונמיי לי מחזיקה את התינוק הבוכה. בשלב מסוים בתיעוד נשמע קול חבטה ואז התינוק הפסיק לבכות. החוקרים טוענים כי בהמשך היא נראתה מנערת אותו בניסיון להעירו. לי עדיין מבוקשת, ולפי המשטרה בני הזוג המתינו יומיים לפני שהתינוק קיבל טיפול רפואי.
כאשר המשטרה חיפשה בבית המפואר בארקדיה היא גילתה 15 ילדים, ובהמשך אותרו שישה נוספים שהיו במקומות אחרים. רובם היו בני שנה עד שלוש, וחלק גדול מהם נולדו באמצעות פונדקאות. נשים ששימשו פונדקאיות טענו שלא ידעו שהזוג נעזר במקביל בנשים רבות אחרות. בעקבות הממצאים ה-FBI הצטרף לחקירה.
בני הזוג נעצרו אז בחשד לסיכון ילדים, אך התביעה לא הגישה נגדם כתב אישום והם שוחררו בזמן שהחקירה נמשכה. 21 הילדים הועברו לטיפול שירותי הרווחה של מחוז לוס אנג'לס. בתמונות שנכללו בצו החיפוש תיעדו החוקרים, לטענתם, מבוגר מכה ילד בפניו, ילד אחר מבצע סקוואטים וילד נוסף מקבל מכות כשהוא שוכב על שולחן. קרמס אומר שכל טענה שלפיה מרשו מתעלל בילדים היא "שקרית לחלוטין".
עורך הדין מיטשל קרמס אמר ל-ABC7 כי הוא מבין עד כמה הסיפור נשמע חריג. "על פני השטח זה נראה מאוד אקסצנטרי", אמר. "אבל יצא לי להכיר את מר שואן ברמה אישית כעורך דינו, והפך לי ברור שהרצון שלו להביא כל כך הרבה ילדים נובע מהאלטרואיזם שלו".
לדברי קרמס, שואן רצה להשתמש במשאביו כדי לגדל מבוגרים משכילים ומועילים. "הסיבה שיש כל כך הרבה ילדים היא שהוא רוצה שהם יתרמו לחברה", אמר קרמס. "הוא לא אדם שמפנק את עצמו. אנשים עשירים אחרים אולי מוציאים כסף על תכשיטים או מכוניות, אבל הוא למעשה מוציא את המשאבים שלו כדי לעזור לילדים שלו לקבל השכלה, כדי שהם יוכלו להיות הפילוסופים, הרופאים, החוקרים והממציאים שעוזרים לחברה".