מדענים סיניים שיבטו שיניים משתן
האם בעתיד נוכל לגדל מחדש במעבדה שיניים שאבדו? בזכות ניסוי בתאי גזע, שנאספו משתן אנושי והושתלו בבעלי חיים, הצליחו המדענים להצמיח שיניים באיכות נמוכה - לפחות בשלב הזה. מגעיל, אבל יעיל


הפיתוח החדש הזה נשמע הזוי, וגם די מגעיל, אבל הוא מוכיח שהכול אפשרי: מדענים סיניים, ממחוז גואנגג'ואו, הצליחו לגדל שיניים משתן אנושי. את תאי הגזע, ששאבו מההפרשה הצהבהבה, השתילו יחד עם חומר נוסף, שהפיקו מגופם של עכברים, אצל בעלי חיים אחרים. לאחר שלושה שבועות צצו ברקמות החיות שיני אדם.
מדובר ללא ספק בפריצת דרך מדעית, אולם חוקרים רבים מתחום השיבוט מגיבים בהתסייגות ובספקנות לממצאים. "שתן הוא מקור גרוע ביותר לשאיבת תאי גזע, כי מלכתחילה קיימים בו מעט מאוד מהם, ולכן היעילות מאוד נמוכה", אומר פרופסור כריס מייסון. "גם פוטנציאל הסיכון לזיהומים ממנו גבוה במיוחד".
ואכן, התוצאות בהתאם: המבנים דמויי שן הכילו מוך שן, דנטין ושכבת אימייל, אך היו רכים יותר משיניים טבעיות. התגלית החדשה אולי לא תוביל מיד לשיבוט שיניים, אך היא מקרבת את המדענים לפיתוח טכניקה מסודרת ותקנית, שאולי בקרוב תאפשר לכל מי שאיבד שיניים לחייך שוב בכיף.

(מקור)