חדש: מצלמה שמחפשת צרות (צילום: הסרט "מועדון קרב")
חדש: מצלמה שמחפשת צרות | צילום: הסרט "מועדון קרב"

פיתוח חדש, שבוודאי יביא תועלת במשחקי כדורגל בארץ, יסייע להבדיל בין האוהדים לאוהדים הכבדים ולחוליגנים. משימה זו לא פשוטה אפילו עבור המיומנים שבאנשי האבטחה, בעיקר אם מתחשבים בעובדה שלעבור כל היום על צילומים ממצלמת אבטחה יכולה להיות פעולה מאוד מעייפת, שוחקת ולא יעילה.

מדובר במערכת שבמרכזה מצלמה חכמה המתפקדת כמו עין אנושית ומחפשת טרבל מייקרים פוטנציאלים בקהל. לעזרת המשטרה והמאבטחים נחלצת המצלמה שמסמנת כל מה שנראה לה חריג. איך היא יודעת מה חריג? היא חושבת בדיוק כמו איש אבטחה שבוחן את השידורים החיים מהיציעים.

הכל מתבצע בזמן אמת וכמו העין האנושית, גם המצלמה מסוגלת לאתר אובייקטים נעים על רקע עמוס במיוחד. "הפיתוח בעל ערך בל יתואר למעקבים", אמרה החוקרת ד"ר מרטינה קולסניק ממכון פראונהופר לטכנולוגית מידע שימושית, שם פותחה המצלמה. "ברוב המקרים, היכולת האנושית מוגבלת בכל הנוגע לכמות האירועים שניתן לשים לב אליהם במקביל. אדם אחד לא מסוגל לעקוב אחר כל ההתרחשויות, באיצטדיון הומה, בו זמנית".

אז במקום אדם שמבחין רק באירוע אחד או שניים במקביל בכל פעם ומתעייף עם הזמן, המצלמה החדשה יכולה לנטר את כל הפעילות שהיא מצלמת ולעולם לא מתעייפת. המערכת מצוידת במצלמה אחת הקולטת אזור רחב ושתי מצלמות סטריאו המסוגלות להתביית בזריזות על כמה אירועים חריגים מקבילים. כמו העין האנושית, גם המערכת מנתחת אירועים חריגים בעזרת תוכנה חדשנית. היא מחשבת איזו תנועה נעשית, ברמת הפיקסל, וכך מבודדת את הפעילות מהרקע.

חדש: מצלמה שמחפשת צרות 2 (צילום: אתר מכון פראונהופר)
חדש: מצלמה שמחפשת צרות | צילום: אתר מכון פראונהופר

אחרי שהמערכת מנתחת את האובייקטים הנעים, היא מבססת דפוס תנועה שגרתי ומתוכו בוררת את הדפוסים הבעייתיים. היא מצליחה לבודד בקלות את האוהדים המשתוללים על רקע הקהל השקט, על רקע העצמים הדוממים. המצלמה מסווגת את האירועים לפי דרגות שונות של חומרה, כפי שהוגדר לה על ידי מומחי אבטחה ובנוסף, היא מסוגלת לסנן אירועים שנראים חריגים כמו נפנוף דגלים עצבני ולהתמקד באירועים שקטים לכאורה כמו אדם העומד על אדן היציע.

אין ספק שמדובר בצעד משמעותי לחובבי השליטה הקפדנית ומעריצי האח הגדול (הספר, לא הסדרה). המערכת תסייע לצמצם את כוח האדם בעמדות השליטה ובמקביל תספק כיסוי רחב ככל הניתן לשטחים ציבוריים. הפיתוח הזה מצטרף למצלמה לזיהוי קנביס בבתים פרטיים שפיתחו באוניברסיטת תל אביב, למכשיר קריאת מחשבות שפיתחו באוניברסיטת יוטה והצליח לתרגם מחשבות לדיבור בשיעור של 90% ולתוכנה המשקללת נתונים פרטיים של אזרחים ומנסה לקבוע מי עלול לבצע פשע (כמו בסרט דוח מיוחד).