mako
פרסומת

קשה לצפייה: הגידול בפנים הגיע לגודל של כדורגל

זה התחיל מנפיחות בחניכיים שלא אובחנה כראוי. ללא יכולת לממן טיפול רפואי הולם, מצאה את עצמה גרייס עם גידול עצום בפיה שמאיים לחנוק אותה

פורסם:
גידול בפה
גידול בפה | צילום: יוטיוב
הקישור הועתק

זהירות, התמונות בהמשך הכתבה לא פשוטות לצפייה.

בכל פעם אנחנו חושבים שראינו את הנורא מכל, ואז מגיע עוד סיפור ועוד גידול ש"מנצח" את קודמו. ב-10 השנים האחרונות, גרייס, בת ה-17 מהרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, סבלה מגידול בפיה שהלך וגדל למימדים עצומים.

"זה התחיל מנפיחות קטנה בחניכיים והחל לגדול לאט לאט", מספרת גרייס, "הלכנו לבית חולים והם לא ידעו מה זה. הם לא עשו כלום". הגידול בסופו של דבר צמח לגודל של כדור פוטבול. גרייס הסתגרה בביתה כדי להימנע מהמבטים שנעצו בה אחרים.

למרות שהייתה מסוגלת לאכול ולנשום, היה חשש כי הגידול העצום בסופו של דבר יחנוק אותה. לא הייתה באפשרותה של גרייס לקבל טיפול רפואי שיעזור לה, אך את תודתה היא חייבת לבית החולים Africa Mercy. משלחת רופאים הנוסעים ברחבי עולם ומבצעים הליכים רפואיים לאלו שאינם יכולים להרשות לעצמם טיפול הולם.   Mercy Ships כך מכונה הקבוצה, או בתרגום חופשי "אוניות החסדים".

המנתחים ביצעו הליך של ארבע שעות בו הסירו את הגידול והחליפו את הלסת התחתונה של גרייס בצלחות טיטניום, ובכך שיפרו את מצבה פלאים. ד"ר גארי פרקר, המנתח הראשי, הסביר כי בעוד שישה חודשים של החלמה, היא תוכל לקבל שיניים מלאכותיות חדשות. לפחות היא לא מסתובבת עם כדור פוטבול בשרני בתוך הפה יותר.

 

גידול בפה
כבר לא מסתובבת עם כדור פוטבול בפה | צילום: יוטיוב