אחת הרופאות הבכירות בצבא העם של סין, תועדה מזריקה את מה שהוגדר על ידי השלטונות בתור "חיסון ראשון מסוגו נגד נגיף הקורונה". בסדרת תמונות שעלו לאתר Weibo (המקבילה הסינית ל-Twitter), ניתן לראות כיצד אשת צוות רפואה מזריקה לד"ר צ'ן וויי, קצינה בדרגת רס"ן בצבא השחרור העממי, את החיסון הניסיוני מבלי שהוא נבדק לפני על בעלי חיים.

בגיל 54, ד"ר וויי מוגדרת על ידי השלטונות הסינים בתור חוד החנית במחקר אפידימיולוגי (חקר מחלות) ואחת הרופאות המוערכות ביותר בכוחות הביטחון. היא הייתה בין הראשונים להתמודד עם התפרצות מחלת ה-SARS במדינה בשנת 2002, השתתפה במבצע החילוץ הנעדרים ברעידת האדמה בסיצ'ואן בשנת 2008 ואפילו לקחה חלק במבצע למיגור התפרצות מחלת האבולה במערב אפריקה בין השנים 2014-2016. כעת, החוקרת הציגה את נאמנותה למשטר המקומי כאשר היא, ועוד 6 מתנדבים נוספים, הזריקו את החיסון לפני שזה עבר את בדיקות המעבדה המתבקשות.

צ'ן ויי (צילום: @issca131, twitter)
ד"ר צ'ן וויי בביקור חולים בסין | צילום: @issca131, twitter

ד"ר וויי התייחסה לפעולה השנויה במחלוקת בריאיון לרשת טלוויזיה סינית ואמרה כי הם פעולים במלוא המרץ לקדם תהליכים להפקת החיסונים נגד הנגיף הקטלני. "אנחנו חותרים להביא את החיסון שאנחנו עובדים עליו לשלב היישום מהר ככל שניתן", סיפרה. "עלינו לנצח את המלחמה הזאת".

התמונות מתהליך ההזרקה עלו לאתר Weibo ביממה האחרונה ונמחקו כמה שעות לאחר מכן. למרות זאת, הם מצאו את דרכן לרשתות החברתיות מחוץ לסין ושם הן הפכו עד מהרה לוויראליות. נכון לעכשיו, עשרות מעבדות ברחבי העולם עובדות על פיתוח חיסון נגד נגיף ה-COVID-19, חלקן אף עברו לשלב של ניסויים בבעלי חיים.

צ'ן ויי (צילום: @issca131, twitter)
במרכז התמונה: ד"ר צ'ן וויי, יחד עם עוד 6 מתנדבים | צילום: @issca131, twitter

רבים בקהילת המדע והרפואה ביקרו את המיצג של ד"ר וויי בטענה שהוא לא אתי, כיוון שלא ניתן לאבחן מכמה זריקות בודדות האם אותו חיסון באמת יעיל נגד הנגיף או אם הוא בכלל בטוח לשימוש. מומחים טוענים כי הניסויים בבני אדם לא צפויים להתחיל עד תחילת החודש הבא ולפני שהחיסונים ישווקו לציבור הרחב, הם יאלצו לעמוד בשורה של תקנים בריאותיים. נכון לעכשיו, על פי ההערכות, החיסון נגד הווירוס עתיד להיות זמין לציבור רק בעוד שנה או שנה וחצי.