החומה הסינית (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
בזבוז של כסף וחיי אדם? | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

מתברר שהחומה הגדולה של סין הרבה יותר ארוכה ממה שחשבנו עד כה - יותר מפי שניים, לפי מחקר ארכאולוגי מקיף שנערך על ידי המכון הלאומי לתרבות ומורשת סינית (SACH). המחקר החל בשנת 2007 ומיפה את אתר המורשת העולמי לאורך 15 מחוזות בסין. (מקור)

לפי הסקר הקודם שפורסם לפני כשלוש שנים, החומה משתרעת לאורך של 8,851 קילומטרים בלבד שהתחלקו ל-6,259 קילומטרים של חומה, 359.7 קילומטרים של חפירים ו-2,232 קילומטרים של הרים ונהרות. אבל לפי החוקרים הסיניים, אורכה האמיתי של החומה הגדולה הוא 21,196.18 קילומטרים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

החומה הגדולה של סין נבנתה לאורך ההיסטוריה כמה פעמים אך החומה ששרדה עד ימינו נבנתה בתקופת שושלת מינג במאות ה-15 וה-16. מדובר למעשה במערכת ביצורים שנבנו בצפון סין כהגנה מפני פשיטות של ברברים ממונגוליה וממנצ'וריה. במהלך המחקר המקיף החדש זוהו 43,721 אתרי מורשת, כולל "חלקים חדשים שלא התגלו של החומה, ביצורים ומעברים", אמר מנהל SACH, טונגו מינקאנג.

החומה הסינית (צילום: Guang Niu, GettyImages IL)
מתברר גם שהיא לא בולטת במיוחד מהחלל | צילום: Guang Niu, GettyImages IL

במקומות רבים לאורך התוואי, החומה עצמה קרסה ונותרו רק היסודות שכוסו באדמה, סלעים ועצים כך שלמרות שמדובר במבנה הגדול ביותר מעשה ידי אדם, קשה לראות אפילו מקרוב איפה היא באמת מסתיימת. אחת הטענות שליוו את החומה במשך שנים הייתה שניתן לראות אותה מהחלל בעין בלתי מזוינת אבל לדברי המדענים של נאס"א, החומה נראית בקושי בתנאים אופטימליים והיא אינה בולטת יותר ממבנים אחרים מעשי ידי אדם.

במשך שנים ארוכות, המדריכים הסיניים לא היו נלהבים להגיע לחומה שסימלה עבורם בזבוז של כסף וחיי אדם. במחצית הראשונה של המאה הקודמת מעמדה השתפר והיא הפכה לסמל לאומי ותזכורת לעברה המפואר של סין. "שימור החומה הסינית חייב להתבצע במהירות וללא דחיות", נכתב במחקר ולדברי התקשורת הסינית, עד שנת 2015 תסיים SACH את מערכת הניטור של החומה שתבטיח שמאמצי השימור יהיו יעילים.