התגלה הסוד לשינה טובה (וידאו WMV: stockvault.net)
התגלה הסוד לשינה טובה | וידאו WMV: stockvault.net

מדענים אמריקנים טוענים שהצליחו למצוא תשובה לאחת התעלומות הגדולות שהדירה שינה מעיניהם של המוחות הגדולים בהיסטוריה – איך לישון טוב בלילה? מתברר שגם במקרה הזה, הכל מסתכם באותות החשמליים הנשלחים ברחבי המוח מנוירונים המכונים ספינדלים. נוירונים הם תאי העצב במוח שאחראים לשיגור האותות החשמליים המווסתים את פעולות הגוף, ומי שמייצר הכי הרבה אותות מהסוג הזה ישן הכי טוב.

הנוירונים הספציפיים האלה מופעלים רק כשאנחנו ישנים באזור במוח הנקרא תלמוס. ככל השתלמוס מפעיל את הנוירונים האלה יותר, כך הוא למעשה חוסם יותר רעשי רקע מציקים ומסייע לנו לישון. כלומר, ככל שהספינדלים פעילים יותר, כך המוח יעיל יותר בסינון יללות הסירנות, שאגות התנועה הסואנת, טריקת הדלתות וכל שאר הרעשים המפריעים בהם משתמש העולם כדי להילחם בשינה שלכם.

לדברי ג'פרי אלנבוגן (Jeffrey Ellenbogen), מומחה לשינה מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, "ניסינו לגלות למה יש אנשים שמסוגלים לישון טוב גם כשיש רעש ברקע ולמה יש כאלה שכל כך רגישים להפרעות? הסביבה בה אנו ישנים כל כך מורכבת ובעייתית עם כל הביפים והבופים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע".

התגלה הסוד לשינה טובה (וידאו WMV: rudecactus.com )
התגלה הסוד לשינה טובה | וידאו WMV: rudecactus.com

לדבריו, "המטרה היא למצוא פיתרון יעיל המבוסס על המוח, ולא על הסביבה, שיאפשר שינה עמוקה וטובה בחיים המודרניים – שינה שכולנו, החיים בעולם הרועש והעמוס, נוכל ליהנות ממנה, והמחקר הזה מקרב אותנו לשם צעד אחד קדימה". כעת צריך רק למצוא דרך ליישם את ממצאי המחקר. "לא ברור למה אנשים יוצרים ספינדלים טוב יותר מאחרים, אבל מחקר מעמיק יותר של התופעה יסייע ליצירת כדורי שינה יעילים הרבה יותר", אמר אלנבוגן.

"בינתיים", ממליץ הדוקטור, "כדאי לעצום עיניים, להשקיע במזרן איכותי, להשיג וילונות עבים, לצנן את חדר השינה ולהימנע מהתעמלות או פעילות גופנית לפני השינה. בנוסף, כדאי לשמור על משטר שינה קבוע יותר – ללכת לישון ולהתעורר באותן שעות, פחות או יותר. ובסופו של דבר, לא יזיק לשים שלט 'נא לשמור על השקט'".