שלא כמו כלבים ובעלי חיים אחרים, בני אדם על פי רוב לא מרחרחים אחד את השני. ובכן, לפחות זה מה שחשבנו. מחקר חדש ממכון ויצמן מראה כי כמעט כל אחד מאיתנו מרחרח את הידיים לאחר לחיצת ידיים.

המחקר מצביע על כך שבני אדם משתמשים בלחיצות ידיים כדי להחליף מידע כימי חשוב - מידע שיכול לשנות את ההתנהגות שלנו. המדענים צילמו במצלמה נסתרת כ-280 מתנדבים, לפני או אחרי שאחד מחברי המעבדה בירך אותם על בואם – לפעמים בליווי לחיצת יד ולפעמים לא וכך הגיעו למסקנה המרתקת.

מריחים ידיים (צילום: יוטיוב)
כמו בעלי חיים | צילום: יוטיוב

לפני ברכת השלום, הגברים והנשים העבירו ידם ליד האף 22 אחוזים מהזמן, בממוצע, מה שמרמז שהם מריחים את ידיהם. אחרי לחיצת יד עם אדם, הנבדקים רחרחו את ידם פי שניים ממספר הריחרוחים לפני הלחיצה. לרוב הם עשו זאת אחרי שהאדם איתו לחצו את היד עזב את החדר.

"לחיצות היד נבדלות זו מזו במשכן, בעוצמתן, ובתנוחת הגוף, ובכוחן להעביר מידע מגוון", אומר פרופ' נועם סובל ממכון ויצמן. "אך הממצאים שלנו מצביעים על כך, שייתכן כי יש להן תפקיד בהעברת אותות באמצעות חוש הריח, ויכול להיות שמרכיב זה היה גורם חשוב בהתפתחותה של התנהגות זו". עכשיו כשאנחנו מודעים לכך, כנראה שלא נצליח ללחוץ ידיים באופן נורמלי שוב.

(מקור)