אלא אם אתם במקרה קייל מסאות'פארק, סביר שאתם מתייחסים לשתן וצואה רק כפסולת עם ריח רע שמקומה באסלה. אבל לשניהם יש מגוון רחב של שימושים – מבשמים יוקרתיים ועד דלק לרובוטים. הנה כמה דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם הפסולת הדוחה שיוצאת לכם מהגוף (אנחנו מסתכלים גם עליך, קייל!): 

1. ניחוחות גוף

'סלע' אפור-צהבהב שנשטף לחוף באנגליה התגלה כיותר מסתם גוש שומני ומצחין. מדובר בענבר אפור, חומר שמקורו במערכת העיכול של לוויתן מסוג ראשתן גדול-ראש. מסתבר שהחומר הזה (שכולכם מבינים מהו, כן?) הוא רכיב בסיסי בכמה בשמים יוקרתיים במיוחד, והסלע המדובר שווה בין 68,000 ל-180,000 דולר. הולי שיט.

2. ספרי קודש

עותק בן 1,500 שנה של התנ"ך נכתב בדיו כסוף על גבי דפים סגולים ששמרו על צבעם למרות השנים שעברו, וניתוח החומרים ממנו הורכבו הדפים חשף למה: הדפים נצבעו בסגול בעזרת פטריה מיוחדת, וצבעם נשמר תודות לחומר שמרחו על הדפים לאחר מכן – שתן מותסס. אגב, אם תהיתם, מדענים מעריכים שמקורו של העותק בסוריה של המאה החמישית או השישית לספירה. כבר אז הם השתינו עלינו בקשת.

3. אוכל ממוחזר

חוקרים יפנים פרסמו לאחרונה מחקר חדש שבסיסו הרעיון שניתן לייצר סטייק מהצואה שלכם. איך? ובכן, לבקשת רשות הביוב של טוקיו, המדענים גילו שאפשר לבודד חלבונים מהבקטריות שבצואת אדם. בשילוב עם מגוון שומנים ופחמימות נוצר חומר דמוי-סטייק שמהווה תחליף צמחוני.

למרות שהצליחו להפיק מהצואה חומר אכיל ובטוח למאכל, צוות החוקרים עדיין ממליץ בחום לצלות את הסטייק לפני ההגשה. ואנחנו ממליצים לא לאכול אותה.

 

4. שתייה ממוחזרת

לא רוצים לאכול סטייק שעשוי מקקי? מה עם כוס מים...שהיו פעם קקי? מערכת עיבוד שפכים חדשנית מפרידה בין מוצקים לנוזלים בתהליכי חימום שונים, ומפיקה מהנוזלים מים בטוחים לשתייה.

עם צפיפות האוכלוסין הגוברת בעולם, התמעטות מקורות המים ושינויי האקלים, אל תתפלאו אם יום אחד גם אתם תצטרכו להשתמש במערכת כזאת. - וכן, בדיוק, זה לא יהיה עניין של בחירה או רצון.

5. לבנים צהובות

מדענים מצאו דרך לערבב שתן עם ליים, לייבש אותם, לשלב עם חול ובקטריות שונות וכך ליצור חומר שדומה מאוד לבטון. הלבנים שנוצרות מהחומר הזה חזקות, ולמרות שב-48 השעות הראשונות לאחר ערבוב החומרים עולה מהם ריח לא כל כך נעים, הוא מתפוגג בסופו של דבר. האם חצי מהמדרכות בדרום תל אביב בנויות מהחומר הזה? לפחות על פי הריח, היינו חושבים שכן.

6. נקניק חום מאוד

זה אולי לא נשמע טעים במיוחד, אבל מדענים מצאו איך להפיק נקניקים טעימים ובריאים מקקי של תינוקות ובקטריות שונות. טוב, אוקיי - זה לא נשמע טעים בכלל.

אבל אם תחשבו על זה רגע, השימוש בבקטריות משמש כבר היום לייצור כמה וכמה מעדנים ידועים – ביניהם גבינות, יין ובירה. וקקי של תינוקות, כמובן, מלא בבקטריות, שחלקן דומות לבקטריות המופיעות במוצרים פרוביוטיים היות ובהתחלה הצואה שלהם היא רק מחלב.

המדענים טוענים שהנקניקים יצאו טעימים מאוד, אנחנו נסתפק בkקחת את המלה שלהם ולא את הנקניק, תודה.   

7. טיפול בשתן

בהודו, שתן של פרות משמש למטרות רפואיות כבר יותר מ-5,000 שנה, וקובצת הינדים שמקדמת את שתייתו טענה לאחרונה שהוא יכול להביא לריפוי של כ-70 מחלות חשוכות מרפא, כמו סכרת למשל. מומחים לרפואה מטילים ספק ביעילות ה"תרופה" הספציפית הזאת, במיוחד כשחלק ממי ששותים שתן מקווים בזה לרפא את עצמם מסרטן. עם זאת, לא מעט אנשים מסביב לעולם מאמינים שיש סגולות בלשתות את השתן של עצמך. אותם אנשים, ממש במקרה, מכונים על ידנו "לא נורמליים".

8. דלק לרובוטים

לאחרונה יוצרו מספר רובוטים לניטור זיהום, שהדלק שלהם הוא, בפשטות, פיפי. מיקרואורגניזמים הדומים לאלה שחיים במערכת העיכול האנושית מייצרים אלקטרונים כשהם מעכלים את השתן שסביבם. וכך, למעשה, נוצר מנוע חשמלי שמבוסס על שתן.

אם זה נשמע לכם מפוקפק או – ובכן – מסריח, דמיינו לעצמכם שגרסאות קודמות של אותם רובוטים הופעלו על בסיס מי שופכין, פירות רקובים ואפילו זבובים מתים. 

9. הרים של קקי

גבעות עצומות שלידן בורות עמוקים הן דבר נפוץ ביערות של קולומביה וונצואלה. לאחרונה מדענים גילו כי הגבעות הקטנות האלה למעשה עשויות מצואה של תולעים, שחלקן מגיעות לגודל של מטר שלם. התולעים אכלו ועיכלו את האדמה שסביבן משך דורות, וכך עיצבו את הנוף המיוחד שסביבן בדמותן. סוג של.

10. צואה רפואית

האם הדרך לבריאות טובה יותר תכלול בעתיד קקי של תינוקות? כמו שכבר ציינו, תינוקות מפרישים בין השאר מיקרואורגניזמים פרוביוטיים, שאם 'יושתלו' בקיבה חולה, יכולים לעזור לה להשתקם ולחזור למצב בריא תוך הפצה של בקטריות 'טובות' - כלומר כן, יש דבר כזה תרומת צואה בדיוק כמו תרומת דם. אם פעם יצא או ייצא לכם להחליף חיתול, אולי תוכלו להתנחם בזה שהתוכן שלו מאוד בריא.

11. דשן לאוקיינוס

לוויתנים הם בין היצורים הגדולים ביותר על פני כדור הארץ, ולכן הם מפיקים כמויות עצומות של שתן וצואה. וזה דבר טוב! מתברר. כי הפסולת שלהם מפיצה חומרים מזינים למגוון של יצורים וצמחים ימיים. הצמחים, בתורם, מאכילים מגוון של יצורים ימיים קטנים יותר. ככה שבזכות קקי של לוויתנים נמשך גלגל החיים שמתחת למים.

ומה שהכי קסום בכל זה, זה שאנחנו בטוחים שקראתם את הכתבה הזאת תוך כדי שישבתם על מספר שתיים. היה לנו לכבוד.