גבינות אנושיות (צילום: Sissel Tolaas and Christina Agapakis)
מחמאותינו לשף | צילום: Sissel Tolaas and Christina Agapakis

כריסטינה אגאפקיס היא ביולוגית וסיסל תולאס היא מומחית ריחות, ויחד הן הצליחו לעורר עניין בחודש האחרון עם תערוכה מיוחדת במינה. לאחר שחילצו חיידקים מהטבורים, רגליים, פה, בתי שחי ואפילו דמעות של אמנים, כותבים ומייצרי גבינות, הן ייצרו 11 גבינות "אנושיות".

הפרויקט נקראה "ייצור עצמי"(Selfmade) ומוצג במוזיאון בדבלין. התגובה הראשונית והלא מפתיעה של המבקרים ליצירה היא סלידה עזה ורתיעה –אבל היוצרות טוענות שאלו בדיוק סוג התגובות שרצו כדי לעורר דיון בנושא הסביבה בה אנחנו חיים.

אין תמונה
כאן הקסם קורה - התרבית ההתחלתית

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

הטבחיות ההרפתקניות אומרות שהן מחפשות את השילוב התרבותי שבים בני אדם לחיידקים, והגבינות הן דוגמא טובה לאינטראקציה מסוג זה. "הגבינה היא דוגמה מצוינת למפגש של הטבע עם תרבות אנושית, וההשפעה ההדדית ביניהן", אומרת אחת התורמות לפרויקט. בכל מקרה, היינו ממליצים לא להגיע לתערוכה על בטן ריקה.

אין תמונה
ניחוח גן עדן
גבינות אנושיות (צילום: Sissel Tolaas and Christina Agapakis)
זה הבית שחי או הטבור? | צילום: Sissel Tolaas and Christina Agapakis

(מקור)