מסתבר שדברים שקורים בלב ים – נשארים בלב ים, גם אם זאת פגיעת מטאור בעוצמה של פצצת אטום. אם מספר גורמים היו שונים במקצת, יכול להיות שה-6 בפברואר היה נרשם בדפי ההיסטוריה כיום של אסון בינלאומי, אך למזלנו הרב המטאור שחדר לאטמוספירת כדור הארץ, והיא ברוחב של כ-6 מטרים, נחת בלב האוקיינוס האטלנטי, כ-1,000 קילומטרים מחופי ברזיל.

אסטרואיד
פגע באוקיינוס האטלנטי, למזלנו

המטאור חדר לאטמוספירה והפך לכדור אש לפני פגיעתו באוקיינוס, ושחרר אנרגיה של 13,000 טונות של דינמיט, שזאת בערך אותה כמות אנרגיה של פצצת האטום על הירושימה. זהו היה אירוע פגיעת המטאור הגדול ביותר מאז פברואר 2013, כשהתפוצץ מטאור בשמי צ'ליאבינסק, רוסיה ופצע כ-1,600 אנשים. מסתבר שמטאורים אוהבים להתרסק בפברואר.

פגיעת המטאור ברוסיה הייתה בעוצמה הרבה יותר גדולה, כשרוחב המטאור הגיע ל-18 מטרים, ושיחרר אנרגיה של כ-500,000 טונות חומר נפץ, פי 40 מהפגיעה באוקיינוס. פיל פלייט, אסטרונום אמריקאי כתב בבלוג שלו: "מבחינת השוואה לפגיעות עבר, זו נחשבת די קטנה. אחרי הכל, שמענו על כך רק שבועות אחרי שאירעה. אם הדבר היה קורה מעל אזור מאוכלס, בוודאי היו מתנפצים מספר חלונות ואנשים היו נכנסים לבהלה, אבל אני לא חושב שהיה נגרם נזק רציני".

ככל הנראה, פיצוצים שכאלו אינם מסוכנים והם מתרחשים מספר פעמים בשנה. אך עדיין ישנה גאדה לגבי פגיעות גדולות יותר – נאס"א עוקבת אחרי 12,992 גורמים שהתגלו במערכת השמש שלנו. הם מעריכים כי כ-1,607 הם בעלי פוטנציאל להוות סכנה לכדור הארץ. כרגע, ישנו אסטרואיד אחד שסוכנות החלל עוקבת אחריו מקרוב, האסטרואיד 2013 TX68a, שרוחבו כ-30 מטרים, והתגלה כשעף ליד כדור הארץ לפני כשנתיים, וצפוי לשוב ב-5 במרץ.

אסטרואיד קרוב מאוד (צילום: ESA)
יכול להיות שב-5 במרץ כבר לא נהיה פה | צילום: ESA

האסטרואיד שגודלו כגודל לווייתן, צפוי לחלוף על כדור הארץ ממרחק 18,000 ק"מ. הירח, לשם קנה מידה, רחוק מכדור הארץ פי 21. אך נאס"א מרגיעה ואומרת שיכול להיות שהערכות שלהם שגויות לחלוטין והוא יחלוף בכלל מרחק של 15 מיליון ק"מ מאיתנו. נחכה ונראה, יכול להיות שנשארו לנו פחות משבועיים לחיות?  

(מקור)