תושבי מזרח אסיה, יפן, איי האוקיינוס השקט ומערב ארצות הברית חזו הלילה ב"טבעת האש" המרשימה בשמיים, שנצפתה לאחרונה לפני 18 שנה. מדובר בליקוי חמה חלקי במהלכו הירח והשמש מתיישרים על אותו הציר כך שהירח מסתיר את אור השמש בנקודה הרחוקה ביותר שלו מכדור הארץ. (מקור)

בניגוד לליקוי חמה רגיל, בו הירח מסתיר את כל אור השמש, בשיא הליקוי הטבעתי הלילה הירח חסם רק 96 אחוזים מאור השמש ונוצרה הטבעת הכתומה-לבנה המפורסמת. חובבי אסטרונומיה התאספו בסין, בטייוואן, וביפן בבתי הספר, בגנים, על ספינות שעשועים ואפילו המריאו במטוסים פרטיים כדי לחזות באירוע.

בארצות הברית נאספו רבים ברינו, נוואדה, אוקלנד, קליפורניה ועוד, ונעזרו במשקפיים מסננות מיוחדות כדי להביט ישירות בשמש. "זה הדבר היפה ביותר שראיתי אי פעם," סיפר ברנט ולטרי מקולורדו אבל ההיסטריה האמיתית הייתה בטוקיו.

הליקוי שודר חי בטלוויזיה היפנית, שם הם לא זכו לראות ליקוי חמה מאז 1839. צוותי טלוויזיה יפניים טיפסו לפסגת הר פוג'י ולמרות שגשם קל, שירד על טוקיו כשהליקוי החל ואיים לקלקל את החוויה, העננים התפזרו בדיוק כשהוא הגיע לשיאו .

לעומת היפנים, הסטודנטים שהתאספו בנמל הונג קונג לא היו ברי מזל כמו שכניהם ועננות כבדה הסתירה את הליקוי. "זה היה מאוד מסתורי," אמר קאורי סאסאקי, שצפה בליקוי בטוקיו "מעולם לא ראיתי דבר כזה". צפו בתמונות:

ליקוי חמה טבעתי (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
טבעת האש בשמי יפן | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images
ליקוי חמה טבעתי (צילום: David McNew, GettyImages IL)
חובה לשמור על העיניים | צילום: David McNew, GettyImages IL
ליקוי חמה טבעתי (צילום: David McNew, GettyImages IL)
הליקוי מתחיל בשמי אריזונה | צילום: David McNew, GettyImages IL
ליקוי חמה טבעתי (צילום: David McNew, GettyImages IL)
טבעת האש בשמי קליפורניה | צילום: David McNew, GettyImages IL
ליקוי חמה טבעתי (צילום: David McNew, GettyImages IL)
צופים בליקוי בגראנד קניון באריזונה | צילום: David McNew, GettyImages IL
ליקוי חמה טבעתי (צילום: nasa.gov)
מסלול ליקוי החמה הטבעתי | צילום: nasa.gov