סלעים קדומים מהמאה ה-17 צפו אל פני השטח בנהר האלבה באירופה, וחשפו אמירות מלחיצות ממש בנוגע לכדור הארץ.

לפי דיווחים באירופה, הסלעים הללו ידועים בשמם "סלעי הרעב" (Hunger Stones) והם שימשו לסימון עומק מאגרי המים בעבר. בכל שנה סומנו על הסלעים עומק המים יחד עם כיתובים שונים שתיארו את מצב האדמה, כדי שבעתיד יוכלו לדעת האם נשקפת סכנת בצורת. בתקופות שהסלעים שבמאגרי המים נחשפו יחד עם הכיתוב עליהם המקומיים ידעו שיש סיבה לדאגה, ואילו כאשר היו מכוסים במים ידעו שאין ממה לדאוג.

הסלע העתיק ביותר שנחשף לפני מספר ימים מתוארך לשנת 1616, ועל פי הדיווחים נכתב עליו "כשתראו אותי, תבכו". נשמע דרמטי, אבל נראה שזה לא רחוק מהמציאות. ידוע, למשל, שבריטניה סובלת כבר זמן ממושך מגל חום קיצוני שממש לא אופייני למדינה, והיא לא היחידה. מומחים צופים שמזג האוויר החם הקיצוני יגרום ל-30%-60% פחות יבול בשוודיה, גרמניה והולנד. חוואים מצפון אירופה שוקלים אפילו לשלוח את העדרים שלהם לשחיטה משום שאין להם במה להאכיל אותם.

בנוסף לכך, מדינות רבות סבלו משריפות קשות שעלו בחיי אדם כמו יוון וקליפורניה, וביפן החום הכבד אף גבה את חייהם של מאות בני אדם בתקופה של חודש אחד בלבד. גם בישראל המומחים מודאגים מאוד לגבי זה ומזהירים מהחמרה עתידית בתנאי מזג האוויר.

כעת, מדענים ברחבי העולם משתמשים במידע הזה על סלעי הרעב, כדי להדגיש עד כמה חמור הוא שינוי האקלים ושמדובר בבעיה אמתית של התחממות גלובלית שיש לפתור.