mako
פרסומת

יער האמזונס נשרף בקצב שיא

חדשות קשות מדרום אמריקה: מעל 70,000 שרפות פרצו השנה ביער האמזונס, כאשר באוגוסט לבדו פרצו שרפות כל כך קשות שעשן שחור הוביל לאפילה כבדה בערים שנמצאות מרחק של אלפי קילומטרים

פורסם:
יער האמזונס
יער האמזונס | צילום: אינסטגרם\iamnickrose
הקישור הועתק

כבר מספר שבועות שחלקים נרחבים מיער האמזונס הנמצא בברזיל עולה באש ונשרף בקצב שיא, וכעת, מדענים מזהירים ששריפות הענק יגרמו למכה קשה במאבק נגד שינוי האקלים. כידוע, יער האמזונס, המהווה בית גידול לכ-3 מיליון מיני צמחים ובעלי חיים ומיליון ילידי שבטים, הוא גם מאגר חיוני לפחמן העוזר להאט את הזיהום הסביבתי והנזק הנגרם בעקבותיו.

לפי הדיווחים, מאז שהחל ב-2013 מעקב על השרפות ביער האמזונס, אותרו השנה מספר שיא של שרפות - מעל 74,000, והשנה עדיין לא נגמרה. רק מאז יום חמישי האחרון פרצו עוד 9,500 שרפות. לפי נתוני גרינפיס, בהשוואה לאותה התקופה ב-2018, מספר השרפות גדל ב -145%. המצב כה חמור שבערים מסויימות, כמו סאו פאולו, התושבים נכנסו לאפילה מוחלטת בשל העשן השחור שהתפשט למרחק של אלפי קילומטרים.

"אלו שהורסים את האמזונס ומאפשרים לכריתת יערות להמשיך לקרות, עושים זאת בעידוד הפעולות והמדיניות של ממשלת בולסונרו", נמסר מטעם גרינפיס ברזיל . "מאז כניסתו לתפקיד, הממשלה מפרקת באופן שיטתי את המדיניות הסביבתית של ברזיל".

בגרינפיס ברזיל מסבירים כי ככל שמספר השרפות גדל, כך גם גדלים מימדי פליטות גזי חממה - אשר מעלות את הטמפרטורה הכללית של כדור הארץ ומגבירה את התרחשותם של אירועי מזג אוויר קיצוניים, כדוגמת בצורת. 

פרסומת

בברזיל נמתחת ביקורת קשה נגד הנשיא בולסונרו, אשר דווח כי מאז כניסתו לתפקיד נרשמה עלייה של 84% בשרפות באמזונס. חלק מהטענות נגדו מתייחסות לכך שהוא ושריו מתחו ביקורת על העונשים והקנסות שקיבלו כורתי עצים ואנשים וחברות שגרמו לפשעים סביבתיים, כפי שמגדירים זאת בברזיל. בנוסף, ברחבי העולם פעילי איכות הסביבה מותחים במקביל ביקורת גם על המדיה, אשר לא העבירו והציפו את הדיווחים על המצב הקשה של יער האמזונס.