A post shared by MyWoWo (@my_wowo_travel_app) on

עמוד פייסבוק בשם "Help the Santorini Donkeys" (עזרו לחמורים של סנטוריני), שם לעצמו למטרה לחשוף את מה שקורה מאחורי הקלעים באי היווני שהפך לאחד מהיעדים הפופולאריים ביותר בעולם - והגולשים מזועזעים מזה.

מתברר כי תושבי סנטוריני הרבו מאז ומעולם להשתמש בחמורים באי, ועם השנים - כאשר היעד הפך לפופולארי יותר ויותר עבור תיירים בעולם - החמורים החלו לשמש גם כאטרקציה. בעלי חמורים החלו להציע לתיירים לרכב על החמורים שלהם או לסחוב עבורם בצורה זו את ערימות המזוודות שלהם.

ארגון בשם "The Donkey Sanctuary" (המקלט לחמורים), הוא זה שעומד מאחורי דף הפייסבוק והחליט לפתוח בעצומה שמטרתה למנוע את השימוש בחמורים עבור המטרות האלה. לדברי הארגון, המצב כל כך חמור באי, שלרוב החמורים נגרם נזק בלתי הפיך וחלקם אף הפכו לנכים.

הסיפור נחשף כאשר נציגי הארגון הגיעו לבקר בסנטוריני ושם התגלתה בפניהם התמונה המחרידה. לטענתם, תושבי סנטוריני שמו לב שהביקוש לקבל "חוויה מקומית" בעזרת רכיבה על החמורים הוא עצום, אבל במקביל אלה הבינו שהחמורים על האי לא מסוגלים לעמוד בעומס המשקל ובכמות התיירים. לכן, הם אפילו ניסו להרביע רק את החמורים הכי חזקים שלהם ולהחזיק בפרדים בעלי סיבולת גדולה, שיוכלו לעמוד במשימות הקשות.

"עם עונת הנופשים שמגיעה עכשיו לעיצומה, פרות וחמורים מותשים מעבירים ימים ארוכים בשמש החמה כאשר הם סוחבים תיירים או מטענים כבדים ומזיקים, עם מעט מים, מזון או צל", נכתב באתר הרשמי של הארגון. לדבריהם, החיות לא זוכות לתנאי מחייה טובים, והמצב הזה רק הולך ומתדרדר משנה לשנה.

אטרקציית השימוש בחמורים התפתחה באופן משמעותי, ככל הנראה משום שהחיות הללו יכולות לטפס לגבהים של סנטוריני ולעבור בדרכים מפותלות שלא ניתן להגיע אליהם ברכב. באופן זה נחסכת לתיירים הליכה שכוללת הרבה טיפוס במדרגות, ולכן רבים בוחרים לעשות זאת.

A post shared by LULUTRAVEL✈️�� (@lululovetravel) on

 

פעילים למען זכויות בעלי חיים טוענים כי אחת הבעיות המשמעותיות בכל ההתעללות הזו, היא שתיירים רבים מגיעים לסנטוריני ממדינות בהן אחוזים גבוהים של התושבים סובלים מעודף משקל גבוה - מה שגורם לחמורים לסחוב משקל הרבה יותר גדול ממה שהיו מורגלים כל חייהם. 

כריסטינה קאלודי, בת 42, הקימה את ארגון "רווחת חיות סנטוריני" לאחר שעברה לסנטוריני לפני כעשור. לטענתה, בעשור הזה הייתה עדה לכמות ההולכת וגדלה של תיירים בעלי עודף משקל שהגיעו מארה"ב, רוסיה ואנגליה ושגרמו נזק לחיות המקומיות.

A post shared by Leontine_ditdat (@leontine_ditdat6535) on

 

"עונת הנופש באי ארוכה יותר כיום ממה שהייתה בעבר, וזה אומר שהחמורים עובדים כמעט כל השנה", אמרה כריסטינה בריאיון לדיילי מייל הבריטי. "אם הם לא סוחבים תיירים במעלה מדרגות, הם סוחבים חומרים לבנייה או מעבירים מטענים כבדים. יש כמה בעלי חמורים טובים שפועלים לפי הקוד, אבל בדרך כלל החמורים עובדים בפרך ואז בעליהם נפטרים מהם כאשר הם לא מסוגלים לעבוד יותר".