mako
פרסומת

תופעה מדאיגה במליבו: הים כל כך התחמם שאלפי דגים מתו

ההתחממות הגלובלית ממשיכה להוכיח את עצמה: לפי דיווחים מעבר לים, 2,000 דגים התבשלו למוות בחופי קליפורניה, בגלל שהמים התחממו עד כדי כך

פורסם:
ים מחומם
ים מחומם | צילום: יוטיוב\Breaking News & World News
הקישור הועתק

מליבו נחשבת לאחד המקומות הכי יוקרתיים ויפים בקליפורניה, אבל עכשיו היא עולה לכותרות דווקא בגלל מקרה חריג עצוב.

לפי דיווחים מעבר לים, 2,000 דגי ברבוניה התבשלו למוות בשבוע שעבר ליד חופי מליבו בדרום קליפורניה, ככל הנראה כתוצאה מהחום הכבד במדינה, שגרם למים להגיע לטמפרטורות קיצוניות לעונה.

מומחים משערים שהברבוניות לא הצליחו לתפקד במימי האוקיינוס השקט, שהגיעו לטמפרטורות של כ-28 מעלות צלזיוס. ייתכן גם כי החום הכבד גרם לזיהום של המים והיווה כר פורה לבקטריות.

קרייג סאפ, מפקח המחוז, אמר בריאיון ללוס אנג'לס טיימס שזה היה המקרה הגדול ביותר של מוות המוני של דגים באזור. לפי המגזין, לוס אנג'לס חווה באופן כללי קיץ חם במיוחד השנה, וכידוע שריפות ענק גרמו להרס גדול בקליפורניה בחודשיים האחרונים - ולכן מומחים מאמינים שהתחממות המים היא באמת זו שגרמה למות הדגים.

בגלל המספר העצום של הדגים המתים שהיו קרובים מדי לחופים, הוחלט לפנות אותם מהים ולא להסתכן בזיהום של המים שיפגע במתרחצים. בלוס אנג'לס טיימס דווח כי המפגע העיקרי היה ריח הריקבון של הדגים.