לא העלנו זאת על דעתנו, אך ייתכן ודווקא הדגים הם אלו שיום אחד ישתלטו על העולם. דגי מים מתוקים המסוגלים לשרוד מחוץ למים עד 6 ימים, עלולים גם לשרוד במים מלוחים. הדבר גרם למדענים להזהיר כי הדגים, המכונים נסיכת הנילוס המטפסת (climbing perch) יכולים אפילו לעשות את דרכם מפפואה גינאה החדשה עד ליבשת אוסטרליה.

מכורים להיקס? כך תקבלו את הידיעות ישירות לסלולר

הדגים יכולים לזחול על פני היבשה ובנחלים יבשים עד שישה חודשים. "הם יכולים לנשום על האדמה, ללכת על פני האדמה ולהתמודד עם מלח", אמר נייתן וולתם, אקולוג ימי מאוניברסיטת ג'יימס קוק.

דג הולך (צילום: James Cook University)
שורד גם מחוץ למים | צילום: James Cook University

נסיכת הנילוס המטפסת התגלתה בסוף שנת 2005 באיי בויגו וסייביי, שני המאחזים הצפוניים ביותר של אוסטרליה, רק ​​6 קילומטרים מהיבשת פפואה גינאה החדשה. מדענים מאוניברסיטת ג'יימס קוק, כולל ד"ר וולתם, צפו בדגים מסתדרים במים מלוחים מה שהמשך את תשומת ליבם. "הטיול היה בסוף העונה היבשה, כך שהמים שנותרו היו מלוחים מאוד", אמר ד"ר וולתם. "למעשה הם היו מלוחים פי שתיים מרמת המלח שיש לנו באוקיינוס, ונסיכת הנילוס המטפסת עדיין הייתה שם".

המינים הפולשים, ילידי דרום מזרח אסיה, ניידים מאוד, ויכולים לגרור את עצמו בין מקורות מים מה שמיד הפך אותם לאיום מול דגים ילידים אחרים. דגי ברמונדי ושפמנון נמצאו על באיי בויגו וסייביי, במערכות העיכול של נסיכות הנילוס המטפסות. 

דג הולך (צילום: James Cook University)
בדדרך להשתלט על העולם | צילום: James Cook University

למרות כל הנאמר, ד"ר וולתם חושב כי יכולתו של המין להתפתח עוד מוטלת בספק. "אני עדיין חושב שהסיכויים שלו להגיע לאוסטרליה בשחייה הם די נמוכים", הוא אמר. חוקרים מאוניברסיטת ג'יימס קוק החלו בבדיקות בנסיון לקבוע מה רמות סובלנות המלח והחמצן בקרב נסיכת הנילוס המטפסת. הם גם בודקים את רמות הסובלנות לטמפרטורות מים שונות. אם אקולוגים יכולים לקבוע את רמות המלח, הטמפרטורה או החמצן המרביות עבור הדגים הללו אז תהיה למדענים תקווה לשלוט באוכלוסייה הפראית של נסיכת הנילוס המטפסת.

(מקור)