ממצא בן מאות אלפי שנים אותר במחצבה ישנה באזור העיר פיטרבורו – כ-100 ק"מ צפונית ללונדון. ג'יימי ג'ורדן, פלאונטולוג בן 33 מאנגליה, חשף בחשבון הפייסבוק שלו כיצד איתר חט של ממותה שהתהלכה באי בריטניה בתקופה שבה האדם רק למד להשתמש בחניתות.

בשיחה עם סוכנות הידיעות הבריטית SWNS, ג'ורדן אמר שהחט נמדד באורך של כ-120 ס"מ והיה שלם כמעט לחלוטין. "לא האמנתי למראה עיניי", סיפר. "זה נדיר מאוד למצוא חט שלם. בדרך כלל מוצאים רק חלקיקים שלו באדמה". להערכתו, החט שייכת לממותת ערבות שחיה לפני כ-450 אלף שנים.

"ממותת הערבות נראתה כמעט זהה לחלוטין לפיל המודרני שאנחנו מכירים כיום, אם כי גדולה יותר", הוסיף ג'ורדן. "גובהה נמדד בכ-4 מטרים ומשקלה הוערך בכ-14 טון. המין נכחד 350 אלף שנים לפני זמננו, בתקופת הפליסטוקן". לדבריו, החט היה מונח בערמה של חצץ כשהוא מצא אותו. מאז, הממצא נשלח למעבדה ושם הוא יעבור תהליך שימור שצפוי להיערך עד 6 חודשים.

נציין שזו לא הפעם הראשונה שאנחנו מדווחים בערוץ HIX על מישהו שמוצא שרידי ממותה. בספטמבר 2020, עבודות בנייה בשדה התעופה הבינלאומי במקסיקו סיטי עצרו אחרי שפועלים מצאו באתר שרידי עצמות של ממותות, אותם צד האדם הקדמון בעזרת מלכודות לפני כ-15 אלף שנים לפני זמננו.

במקרה אחר, במאי 2021, צוללן אמריקאי מצא בקרקעית הנהר פיס, פלורידה, עצם מאובנת של ממותה קולומביאנית שחיה לפני כ-100 אלף שנה. שנה מאוחר יותר, כורה זהב שעבד במדינת יוקון, צפון-מערב קנדה, מצא שרידים של גורת ממותה צמרית שככל הנראה מתה לפני 30 אלף שנה. חוקרים ציינו מאז שזאת הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שמצאו גווייה שלמה של ממותה ביבשת צפון אמריקה.