mako
פרסומת

שובר את הלב: גור פילים שהוחזק כבן ערובה על ידי כפריים מת בשבי

כחוש וחסר אונים, רעב וזועק לאמו - ראג'ה בקושי היה בן שנה כשהלך לעולמו כפות בשלשלאות לגזע עץ בכפר קטן באי סומטרה שבאינדונזיה. המקומיים דורשים פיצוי מהממשלה ולפי הדיווחים גור פילים כבן חודש כבר נחטף במקומו

קרן לויתן
היקס
פורסם:
גור הפילים שמוחזק כבן ערובה
הקישור הועתק
גור הפילים שמוחזק כבן ערובה

ראג'ה הפילון הקטן והמתוק היה בקושי בן שנה כשהתמונות הללו צולמו בחודש שעבר, אבל הוא כבר נידון לגורל אכזרי במיוחד: מופרד מאימו, כחוש וחסר אונים, הוא הוחזק כפות בשלשלאות לעץ כבן ערובה על ידי תושבי כפר קטן באי סומטרה שבאינדונזיה.

הם לא התכוונו להתעלל בו (יותר ממה שהם כבר עשו), אבל הם האמינו שאם יחזיקו בו בשבי הם יזכו לקבל תמורתו פיצויים מהמדינה על הנזקים שפילים המיטו על היבולים שלהם.

הסיבה למחאתם החריגה היא נהירה גוברת של פילים לשטחי המחייה של בני האדם, במהלכה הורסים היונקים ענקיים בלי כוונה את החוות, רומסים את הבתים ולעתים הורגים חפים מפשע. התופעה היא תוצאה של כריתת היערות הנרחבת באזור, שמפרה את האיזון האקולוגי העדין ומציבה את הפילים בפני סכנת קיומית.

בעוד התאגידים מנצלים את משאבי הטבע של המדינה הענייה, ראג'ה ממשיך לנסות להשתחרר מכבליו, מנופף בחדק לכל מי שחולף על פניו בתחינה לאוכל ולתשומת לב. זמן קצר אחרי שנלכד, ראג'ה מת ולפי הדיווחים פילון קטנטן כבן חודש כבר נלקח כבן ערובה במקומו.

 

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה
פרסומת

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה

גור הפילים שמוחזק כבן ערובה