mako
פרסומת

טרור החלזונות נמשך: תנאי הסגר בפלורידה הורחבו מחוץ לפורט ריצ'י

משרד החקלאות בפלורידה פרסם כי הוטל כעת סגר על כל תושבי מחוז פסקו, מערב פלורידה, לאחר שפרטים של החילזון האפריקאי הענק נצפו מחוץ לאזור שבו נראה לראשונה. בינתיים, מומחים עדיין מנסים לפענח את סיבת ההתפרצות הנוכחית

גיא רייט
פורסם: | עודכן:
חילזון אפריקאי ענק
צילום: the_giant_snails, מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

חדשות רעות לתושבי מחוז פסקו: משרד החקלאות במדינת פלורידה החליט להרחיב את תנאי הסגר שלו מפורט ריצ'י לכל המחוז, לאחר שהתברר שפרטים של החילזון האפריקאי הענק מצאו את דרכם מחוץ לגבולות העיר.

ההוראה מגיעה פחות משבוע אחרי שמשרד החקלאות הטיל את הסגר הראשוני על פורט ריצ'י, השוכנת צפונית לעיר טמפה. ביום ראשון האחרון, הרשויות המקומיות פרסמו את ההוראה כי בשנתיים הקרובות התושבים לא יורשו להוציא זבל, אורגני, צמחים וחומרי בניין מחוץ לגבולות העיר, בתקווה למנוע את התרבות הרכיכה ברחבי המדינה.

החילזון האפריקאי הענק מוגדר מין פולש בארה"ב ובעל פוטנציאל הרסני לחקלאות ולתשתיות. מומחים מספרים שהוא מסוגל לאכול מאות סוגים של צמחים ואפילו משתמש בבטון וטיח כמקור סידן לחיזוק הקונכייה שלו.

אם התיאבון שלו לא היה מספיק נורא, נדגיש שהרכיכה מתרבה בקצב מהיר מאוד. החילזון מסוגל להטיל עד 500 ביצים בכל פעם ו-2,500 ביצים בשנה אחת. מעבר לזה, אין לו טורף טבעי ביבשת אמריקה הצפונית, כך שהוא יכול לחיות באופן טבעי במשך 9 שנים.

משרד החקלאות האמריקאי זיהה את החילזון בארה"ב לראשונה במחצית השנייה של המאה ה-20. על פי ההערכות, מישהו ייבא אותו בתור חיית מחמד עוד בשנות ה-60 ואז שחרר אותו לחופשי. במרוצת השנים הוא נצפה גם במדינת קליפורניה.

הרשויות השקיעו בעבר כמיליון דולר בהדברת הרכיכה, כחלק מתהליך שארך עשור שלם. נכון לעכשיו לא ברור מה הוביל להתפרצות שלו שוב, אך מומחים סבורים שזה קשור לסחר בלתי חוקי של החילזון כחיית מחמד.