צוללנים סמוך לחופי טייוואן נדהמו למצוא דג נדיר שחי בדרך כלל 1,000 מטר מתחת לפני הים. התיעוד, שצולם מול חופי רויפאנג, מזרחית לטאיפיי, צפון האי, מציג את הרגע שבו קבוצת צוללנים נתקלו בדג משוט שככל הנראה הותקף על ידי כריש זעיר.

דג המשוט שתועד נמדד באורך של כ-180 ס"מ והוא קצר יחסית לדגי משוט אחרים. לצורך העניין, דג משוט ענקי, דג הגרם הגדול הארוך ביותר בים, יכול להגיע לאורך של תריסר מטרים ולמשקל של מאות ק"ג. בתיעוד אפשר לראות שבעל החיים אדיש מאוד לנוכחותם של הצוללנים ויש לו כמה חורים באמצע הגוף, ככל הנראה תוצאה של היתקלות עם כריש סיגר.

View this post on Instagram

A post shared by 汪承儒 (@chengruwang)

View this post on Instagram

A post shared by 汪承儒 (@chengruwang)

ואנג צ'ן-רו, מדריך הצלילה שתיעד את דג המשוט, סיפר שהוא עוסק בתחום כבר עשרות שנים והוא עולם לא ראה דג משוט מול חופי טייוואן. כמו כן, הוא העריך שהדג הגיע סמוך לפני המים בגלל הרעה במצבו הרפואי. "הוא כנראה עמד למות, אז הוא נסחף למים רדודים", כתב וואנג באינסטגרם.

עוקבים אדוקים של מדור HIX ודאי זוכרים שזו לא הפעם הראשונה שאנחנו כותבים על דגי משוט – או על האמונה התפלה לפיה הופעתם סמוך לפני הים יכולה לנבא רעידות אדמה. בשנה שעברה דיווחנו על מקרה שבו דייגים דרום אמריקאים מצאו דג משוט באורך של כ-5 מטרים מול חופי אריקה, בצפון צ'ילה. בתגובה לכך, המקומיים הזהירו את כולם מפני אסון. "ממליץ לכולם לרוץ לגבעות", ציין אחד התושבים.

View this post on Instagram

A post shared by Business | Motivation | Technology (@wealth)

ישנה אגדה אורבנית לפיה ראו באזור יפן תריסר דגי משוט בתחילת מרץ של 2011. זמן קצר לאחר מכן, הכתה רעידת האדמה בסנדאי שגרמה לאסון בתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה. אולם, מומחים בתחום הבהירו מאז שאין שום קשר בין מותם של בעלי החיים לאסונות טבע.

"אין שום קשר מדעי, או ראיות שמצביעות על קשר כזה או אחר, בין דגי משוט ורעידות אדמה", אמר פרופסור הירויוקי מוטומורה, מומחה לאיכתיולוגיה (דגאות) מאוניברסיטת קגושימה. "הדגים האלה נוטים לצוף למים רדודים יותר כשהם גוססים, וזו הסיבה שהם לרוב כבר מתים כשצוללנים או דייגים מוצאים אותם".