תגלית של פעם בחיים באוקיינוס האטלנטי: דייגים מצאו דג אימתני בסמוך לאיים האזוריים, כ-1,500 ק"מ מחופי פורטוגל. בעל החיים התברר כדג שמש דרומי שמשקלו הגיע ליותר מ-2.5 טון – כחצי טון כבד יותר מדג השמש הגדול ביותר שאי-פעם התגלה.

הפרטים על הדג נחשפו לראשונה בכתב העת Journal of Fish Biology, שם צוין כי הוא נמצא מת וצף על פני המים באזור האי פאיאל (Faial). דייגים אז גררו אותו על החוף על מנת שצוות מומחים יוכלו לבחון את שרידי בעל החיים המאסיבי.

דג השמש הדרומי נמדד באורך של 3.3 מטרים וברוחב של 3.6 מטרים. כמו כן, משקלו הגיע לכדי 2,743 ק"ג – שזה פחות או יותר משקלו של קרנף לבן בוגר וכמעט 500 ק"ג יותר מדג השמש הדרומי הגדול ביותר שהתגלה מול חופי יפן בשנת 1996.

דג שמש דרומי הוא המין הגדול ביותר ממשפחת דגי השמש, שאורכם יכול להגיע ליותר מ-4 מטרים. על אף גודלם העצום, הם לא נחשבים מסוכנים לבני אדם ובדרך כלל זוללים בעלי חיים קטנים מהם – כמו מדוזות ופלנקטון.

חוזה נונו גומז-פררה, ביולוג ימי ואחד המדענים שבחנו את גוויית בעל החיים, ציין שנכון לעכשיו לא ברור מה גרם למותו. אף על פי כן, הוא טען שמעל ראשו התגלה שקע עם חלקיקים של צבע אדום – מה שהוביל את חברי הצוות לסברה שדג השמש הדרומי נפגע על ידי שדרית (הקורה שנמצאת בתחתית כלי שיט) של סירה כלשהי.

דגי שמש דרומיים נחשבים למין הגדול ביותר מבין קבוצת דגי הגרם ואם הנתונים לגבי הפרט הנוכחי נכונים, משמעות הדבר שזו דג הגרם הגדול ביותר שהתגלה אי-פעם. למרות זאת, הוא עדיין מתגמד לעומת דגי סחוס מסוימים – כמו כרישי לוויתן שמסוגלים להגיע למשקל של 21.5 טון.