mako
פרסומת

ביס גדול מדי: כריש נחנק למוות מארוחת הערב שלו

כריש לבן נצפה בחופי אוסטרליה בקרבת החוף כשהוא מתנהג באופן חריג. מאוחר יותר הוא נמצא מת, ככל הנראה כשאכל אריה ים גדול במיוחד

ערגה שילוני
היקס
פורסם:
כריש נחנק
כריש נחנק | צילום: בראד טאפר
הקישור הועתק

כריש נחנק
הכריש הלבן לאחר הסעודה האחרונה | צילום: בראד טאפר

לפעמים אפילו כרישים יכולים לאכול יותר מדי. כריש לבן נמצא מת במערב אוסטרליה, לאחר שככל הנראה נחנק מאכילת אריה ים. מחלקת הדיג של מערב אוסטרליה מסרה "כריש באורך 4 מטרים, נמצא מת ללא סימנים של פציעות ומחלות, אך נראה כי אכל אריה ים אוסטרלי גדול שנתקע בגרונו".

יומיים לפניכן נצפה אותו כריש משוטט בקרבת החוף, ותועד בסרטון וידאו על ידי תיירים. "זה מסביר מדוע הכריש התנהג באופן חריג במים הרדודים של חוף קורוניישן", כך דוקטור רורי מקאולי, ממחלקת הדיג, " ייתכן ואובייקט גדול פגע באיבריו הפנימיים של הכריש, או חסם את זרימת המים לזימים שלו, מה שתרם למותו".

"כשהבחנו בו, הוא היה במרחק של כ-50 מטרים מהחוף. חשבו שזה צוללן או משהו", סיפר בראד טאפר, תושב האזור, שצילם את הכריש גם כן, "התקרבנו כדי להסתכל, ואז הוא התחיל לבעוט ולהשתולל, אז חשבנו שכדאי לעזוב". אנחנו ממליצים, גם לכרישים, לאכול בביסים קטנים.