mako
פרסומת

מוצדק? אוסטרליה רוצה להרוג 2 מיליון חתולים

ממשלת אוסטרליה שמה לעצמה למטרה לחסל כ-2 מיליון חתולי בר, בכדי להגן על כ-70 מיני יונקים, ציפורים וצמחים שנמצאים בסכנת הכחדה. רק לנו זה נשמע מזעזע?

היקס
פורסם:
חתול שוכב על הריצפה
צילום: thinkstock, thinkstock
הקישור הועתק

גור חתולים
איך אפשר להרוג דבר כזה חמוד? | צילום: נעם וינד

אוהבים חתולים? אתם הולכים לשנוא את אוסטרליה מאוד. המשרד לאיכות הסביבה באוסטרליה חשף את תוכנית חמש השנים לאסטרטגיית מינים בסכנת הכחדה בה הכריזו על "מלחמה בחתולי בר". במסגרת התוכנית בכוונתם לחסל מעל ל-2 מיליון חתולים בר עד השנה 2020. אמצעי הפעולה של התוכנית הם ירי, לכידה, ורעל "הומני" לכאורה.

חתול בר
עכשיו פחות חמוד | צילום: businessinsider

פעילי שימור הסביבה רואים בכך צעד חשוב ליישובו מחדש של הפרא האוסטרלי, ושיקומה מחדש של המערכת האקולוגית שקדמה להתיישבות האירופאית, וגם בארה"ב נבנה מומנטום להחלטה של תוכנית דומה לשימור חיות הבר הנהרגות על ידי חתולים מדי שנה. מנגד נשמע קולם של פעילי זכויות בעלי החיים, ביניהם הזמר הבריטי מוריסי, המזועזעים מהפתרון הרדיקלי במלחמה בחתולים, ודוגלים במציאת פתרונות לא קטלניים לתוצאות השליליות של גידול חתולי הבר. אוסטרליה, את מדינה חסרת לב.