mako
פרסומת

בעל בית סרב לשלם ללוכד נחשים - אז הוא נקם בו כמו גאון

"הוא איים להתקשר למשטרה, אז אמרתי לו שיתקשר": לוכד נחשים אוסטרלי חשף את כל הפרטים מאחורי אחד הרגעים הביזאריים ביותר בקריירה שלו

פורסם:
שומארק
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

איש אלמוני מאוסטרליה למד בדרך הקשה למה כדאי לו לשלם לאנשי מקצוע שהוא מזעיק לביתו. קולין שומארק, לוכד נחשים מניו סאות' וויילס, אוסטרליה, חשף בפודקאסט כיצד הוזעק פעם אחת לבית באזור אגם מקווארי, אחרי שדייר ראה נחש מתחבא לו במטבח.

שומארק סיפר שלכד את הנחש הארסי – פתן שחור אדום-בטן באורך של 160 ס"מ –שהסתתר מאחורי המקרר בבית. לאחר התפיסה הלקוח סירב לשלם בטענה כי "מדובר בשירות שאמור להיות חינם לתושבים שמתגוררים באזור". הטענה כמובן הרגיזה את הלוכד והוא החליט בתגובה לשחרר את הנחש בחזרה בבית הלקוח.

"הנחש ניסה להרוג אותי ואז הלקוח טען שזה 'צריך להיות מסובסד ע"י הממשלה'", אמר שומארק. "כמובן שזה לא מצא חן בעיניי. הייתי בסוף היום, עייף ואמרתי לו שאם הוא לא ישלם אני אסתלק משם ואשאיר את הנחש אצלו. הוא איים להתקשר למשטרה, אז אמרתי לו שיתקשר. בלאו הכי הם יזעיקו אותי לתפוס את הנחש בתשלום". בסופו של דבר הלקוח נכנע ושילם את הסכום.

הלוכד סיפר כי האירוע התרחש בשנת 2017 ומאז הוא מוודא שלקוחותיו יהיו מודעים לתשלום עבור תפיסת הנחשים. "זה 150 דולר ואני זה שמסכן את חיי", אמר שומארק, שלוכד נחשים באופן מקצועי מאז 2016.  "אני לא עובד בחינם. יש לי כל מיני הוצאות נלוות ודברים אחרים שאני צריך לטפל בהם. מאז המקרה הזה אני פשוט אומר ללקוחות את התעריף, מקבל הסכמה ואז יוצא לתפוס את הנחש".

פרסומת

פתן שחור אדום-בטן הוא נחש ארסי המצוי בדרום-מזרח יבשת אוסטרליה. אורכו הממוצע עומד על כ-125 ס"מ, אולם בעבר נמצאו פרטים שנמדדו באורך של יותר מ-250 ס"מ. בעל החיים ניזון בעיקר מצפרדעים, יונקים זעירים וזוחלים אחרים. לאורך השנים נרשמו מקרים בהם בני אדם הוכשו על ידי הנחש, אבל לא ידוע על מקרה שבו אדם מת כתוצאה מכך.