מומחה למדעי החיים מאוניברסיטת פלורידה סטייט יצא עם הסטודנטים שלו לסיור ימי ותפס במקרה בעל חיים בסכנת הכחדה חמורה. דין גראבס, מרצה לאקולוגיה ימית, סיפר לאתר החדשות Newsweek שהוא יצא עם תלמידיו לאזור סידר קי (Cedar Key) כחלק ממחקר על כרישים. בשלב מסוים הוא הוריד פיתיון למים בתקווה לתפוס מפרקתן בינים ולמרבה הפתעתו, בעל החיים שנתפס היה בכלל מסורן קצר-שן.

"כשראיתי אותו בפעם הראשונה הייתי די בטוח שזה מסורן. למרות זאת, לא הייתי בטוח בזה ולא רציתי לאכזב את הסטודנטים שלי, אז לא אמרתי כלום", אמר גראבס. "ברגע שראיתי את המסור, איבדתי את העשתונות לגמרי והתחלתי לצעוק 'מסורן! זה מסורן'".

מסורן קצר-שן הוא טורף שחי בימים טרופיים רדודים ונוהג לאכול סרטנים וחסרי חוליות, אותם הוא מוצא עם המסור שעל חוטמו. פרט בוגר יכול להגיע לאורך של יותר מ-7 מטרים ולמשקל של 350 ק"ג. בעבר, המין נצפה שוחה בין היתר גם באזור מפרץ אילת. על אף המראה החיצוני שלו, המסורן לא קשור בשום צורה למשפחת הכרישים והוא בעצם בטאי ממשפחת המסורניים.

מסורן קצר-שן היה נפוץ מאוד בחופה הדרום-מזרחי של ארה"ב במאה שעברה, ובייחוד מול חופי פלורידה שהיו אז מלאים ביערות מנגרוב. לפי ההערכות, אוכלוסיית המין דעכה לאורך השנים בכ-90% בגלל דיג יתר ודלדול שטח המחייה הטבעי שלו – והמין מוגדר היום בסכנת הכחדה חמורה. למרות זאת, גראבס טוען שהופעת המסורן באזור סידר קי היא סימן מצוין בשביל בני מינו.

"ככל שידוע לי, אף אחד לא תפס מסורן קצר-שן באזור הזה ב-30 שנים האחרונות", אמר גראבס. לדבריו, הפרט הייתה נקבה ועל גופה נמצאו סימנים שהיא הזדווגה כבר בעבר – ראיה שיכולה להעיד על כך שהמין חוזר להתרבות באזור. היא סומנה עם משדר מיוחד כדי לעקוב אחר תנועותיה ושוחררה לחופשי.

זו לא פעם ראשונה שמסורן מככב במדור HIX בחודשים האחרונים. בתחילת השנה פרסמנו מקרה בארה"ב שבו בחור צעיר שיצא לדוג בפעם הראשונה בחייו ותפס מסורן. התיעוד עלה לטיקטוק שם הוא נצפה מיליוני פעם וגרף מאות אלפי לייקים.