בלב התופת: החוקרים שלא מפחדים מנהרות הלבה
פדרו אוליבה הברזילאי לא הספיק להתקרב עם הקיאק לנהרות הלבה הרותחים שזלגו במורד הר קילוואה בהוואי, והוא ניצל את ההזדמנות הראשונה שהייתה לו ללכת על המגמה המתקררת

חבריו של פדרו אוליבה הברזילאי מספרים שהוא "תמיד אוהב ללכת עד הקצה, קצת יותר מאחרים", וזו כנראה הסיבה שכשהוא יצא לחקור הר געש מתפרץ בהוואי (ארה"ב), הוא החליט לפלפל את המחקר עם פעלולים מסוכנים כמו ללכת על לבה או להכניס את המשוט לתוך הסלע המותך ולכלות אותו באש תוך כמה שניות.
אוליבה ושני חבריו שייטו בקיאק ליד הר הגעש קילוואה, שם חקרו את הלבה הזורמת מטה, מגובה שישים מטרים, וגורמת למים להתחמם עד לטמפרטורה של 50 מעלות צלזיוס.
"המטרה המקורית הייתה לטייל בנהרות, אבל לא ירדו יותר מדי גשמים לאחרונה והם נותרו ריקים יחסית", סיפר בן סטוקסברי, אחד מהשלושה. "החלטנו לסטות לדרכים צדדיות יותר כדי לראות את הלבה".


לדבריו, "אוליבה החליט לצאת מהסירה וללכת על הלבה המתקררת. הוא אפילו בדק את הטמפרטורה של הלבה, שנע בין 700 עד 1,100 מעלות צלזיוס, על ידי טבילת המשוט שלו - הוא עלה באש וממש התפוצץ לו בפנים".
אבל גם בלי כל הסיכונים המיותרים, המים עצמם מספיקים להרוג כל אחד מהם: "האדים הרעילים הנפלטים כשהלבה באה במגע עם המים, מבטיחים שהאוקיינוס עצמו ישרוף את היד אם רק תכניס אותה לשם", סיכם סטוקסברי באופטימיות.






