מקור שריפת הענק שפרצה בכנסיית נוטרדאם בפריז הוא ככל הנראה תאונה בזמן השיפוצים שנערכו במקום, והתובע הכללי של צרפת כבר הכריז כי אין כל סימן לכך שמדובר בהצתה מכוונת. אולם זה לא הפריע לתיאוריות הקונספירציה להתפשט – במדיה הממסדית וברשת.

דקות לאחר שהחלה השרפה, התראיין בערוץ פוקס ניוז אדם שהוצג כפקיד צרפתי, שטען כי מדובר באסון 11 בספטמבר הצרפתי, ואמר: "רק אנשים בעלי תקינות פוליטית יגידו שמדובר בתאונה". מסתבר שהאורח לא היה סתם פקיד, אלא אנליסט מדיה וקונספירטור מפורסם בשם פיליפ קרסנטי, שהורשע בעבר בהשמצה בגין האשמות שווא נגד רשת טלוויזיה צרפתית, לאחר שטען שזייפה תמונה של מוחמד א-דורה בן ה-12 שנהרג בעזה (עד היום זו עובדה שנויה במחלוקת). המראיין ניסה לקטוע אותו, אבל הנזק כבר נעשה.


גם במדיה החברתית לאומנים כמו פיית' גולדי או הסופר פול ג'וזף ווטסון טענו שהאש הייתה מכוונת. משתמשים ימנים קיצוניים בטוויטר כגון Partisangirl, שלה 112 אלף עוקבים, טענה כי הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון הצית את נוטרדאם כדי להציג באור רע את המפגינים של מחאת האפודים הצהובים, אך לאחר מכן מחקה אותו. בטוויטר, הלאומן הלבן ריצ'רד ספנסר קיווה ש"האש תסייע לדרבן את האדם הלבן לפעולה".



חסידי תנועת הקונספירציה Q, התומכים בדונלד טראמפ, הפיצו כמה תיאוריות קונספירציה בבת אחת: הם האשימו את ראש ממשלת תרזה מיי והברקזיט, את אשת הנשיא לשעבר, מישל אובמה, ששהתה בפריז כמה ימים קודם לכן ואת האפיפיור עצמו, "ששרף עדויות" על "הקרבת ילדים". אובמה, אגב, צייצה לאחר השרפה שהיא מקווה שהכנסייה תשוב לעצמה בקרוב. בנוסף, חשבון CNN מזויף טען כי השרפה החלה על ידי מעשה טרור.


בנוסף, עלה וצויץ מחדש מאמר שפורסם בטלגרף ב-2016, בו דווח על טרוריסטים שתכננו לשרוף את כנסיית נוטרדאם, ועל מיכלי גז ומסמכים בערבית שנמצאו במכוניתם ליד הכנסייה.


השריפה הביאה גם משתמשים רבים באינטרנט לנסות לשנות את עמוד הויקיפדיה של הקתרדלה, ולשנות את תפקידה לביטויים כגון "להישרף כמו תנור" ו"על האש וגוססת מבפנים".

אולם, גם לענקית יוטיוב הייתה טעות מביכה - האלגוריתם החדש שלה זיהה את השרפה בהתחלה כפייק ניוז, וקישר בינה לבין אירועי 11 בספטמבר. כך, סרטונים של שידורים חיים משריפת הקתדרלה הופיעו עם סימון שייתכן שמדובר בחדשות כזב, לצד הפנייה לקישור לסרטונים ממתקפת הטרור על מגדלי התאומים. מדובר באלגוריתם חדש של החברה שפותח כדי להילחם בפייק ניוז, אך נכשל בניסיון חשוב, והחברה פרסמה התנצלות על כך.