לו שיאואינג בת ה-88 היא דוגמה מושלמת לאנושיות המבצבצת מבין הררי הביורוקרטיה הסינית. היא סובלת כעת ממחלת כליות אבל הורישה לעולם יותר משלושים ילדים אותם היא הצילה אחרי שנטשו אותם בפחי אשפה. לו שרדה ברחובות העיר ג'ינהואה ממחזור אשפה יחד עם בעלה המנוח, לי זין, שהלך לעולמו לפני 17 שנה.

אימא תרזה הסינית (צילום: dailymail.co.uk)
לו שיאואינג בת ה-88 בבית החולים עם ילדיה | צילום: dailymail.co.uk

הם אימצו ארבעה ילדים ומסרו את האחרים לחברים ובני משפחה כדי שיוכלו להתחיל את חייהם מחדש. את בנה הצעיר זאנג קילין בן השבע היא מצאה בפח אשפה גדול (צפרדע) כשהייתה בת 82. "למרות שאני זקנה לא יכולתי להתעלם מהתינוק ולהשאיר אותו שם למות בזבל", היא סיפרה. "הוא היה כל כך מתוק ונזקק לעזרה - הייתי חייבת לקחת אותו הביתה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

"לקחתי אותו לביתנו הקטן והצנוע וטיפלתי בו עד שהוא התחזק והבריא", אמרה שיאואינג. "עכשיו הוא ילד בריא ומאושר. הילדים הבוגרים שלי עזרו לטפל בזאנג והוא חשוב מאוד לכולנו - קראתי לו על שם המילה הסינית לנדיר ויקר-ערך".

אימא תרזה הסינית (צילום: dailymail.co.uk)
בעלה לי זין הלך לעולמו לפני 17 שנה | צילום: dailymail.co.uk

לדבריה "הכול החל כשמצאתי את התינוקת הראשונה בשנת 1972 כשאספתי אשפה למחזור. היא פשוט שכבה בין ערימות הזבל ברחוב, נטושה. היא הייתה מתה אם לא היינו מצילים אותה. לראות אותה גדלה הביא לנו כל כך הרבה אושר והבנתי שאני ממש אוהבת לטפל בילדים. אם אנחנו טורחים כל כך למחזר אשפה, איך אנחנו יכולים להתעלם מחיי אדם?

"הילדים האלה זקוקים לחום ואהבה, הם כולם בני אדם יקרים. אני לא מבינה איך אפשר להשאיר תינוקות רכים כל כך ברחוב", תהתה שיאואינג שיש לה בת אחת ביולוגית בת 49 בשם זאנג קאי-ינג המקדישה את חייה בטיפול בתינוקות נטושים.

אימא תרזה הסינית (צילום: dailymail.co.uk)
"לקחתי אותו לביתנו הקטן והצנוע וטיפלתי בו עד שהוא התחזק והבריא" | צילום: dailymail.co.uk

מילות החסד של אימא תרזה הסינית נגעו בהמונים בסין שם אלפי תינוקות ננטשים בשל חוקי הילודה הנוקשים. רק לפני כחודשיים פורסם סיפורה של פנג ז'יאנגמיי שנחטפה מביתה ואולצה לעבור הפלה בחודש השביעי רק מפני שהיא לא הצליחה לשלם את הקנס הקבוע בחוק.

המקרה זיעזע את המדינה אך למרות שהאחראים נענשו המדיניות המעודדת נטישת תינוקות והעדפת זכרים לא השתנתה. מדיניות הילודה נועדה לשלוט באוכלוסייה האדירה של סין (1.3 מיליארד לפי ההערכות), והפיקוח הקפדני יצר תרבות של הפלות ועיקורים בכפייה, מתוך רצון של הרשויות המקומיות לעמוד במכסות של הממשלה.

כמעט מדי יום אנחנו שומעים סיפורי זוועה על זלזול ציני בחיי אדם בסין ואיכשהו למדנו להשלים עם העובדה שכל הגאדג'טים שלנו מיוצרים על ידי עבדים במדינה הנשלטת על ידי ממשלת ברזל המדכאת חמישית מאוכלוסיית העולם. שלטון המבסס את כוחו בזכות מערכת פקידים מסועפת החולשת על כל רובדי החיים, ולעתים קרובות מדי מגיעים דיווחים ונשמעות עדויות על יחס לא אנושי הנובע מהצורך להשליט סדר באופן מיידי ללא פשרות כדי לרצות את המפלגה שבשלטון.

אימא תרזה הסינית (צילום: dailymail.co.uk)
"הילדים האלה זקוקים לחום ואהבה - הם כולם בני אדם יקרים" | צילום: dailymail.co.uk
אימא תרזה הסינית (צילום: dailymail.co.uk)
"אני לא מבינה איך אפשר להשאיר תינוקות רכים כל כך ברחוב" | צילום: dailymail.co.uk

(מקור)