הכיתוב על המצבה זו פחות או יותר ההזדמנות האחרונה שלכם להגיד משהו לעולם שהשארתם מאחור. חריטת כתובות על מצבות היא מנהג עתיק שנפוץ כבר אלפי שנים ברחבי העולם ובגדול מטרת הכיתוב המכונה "אפיטף" ("על הקבר" ביוונית עתיקה) היא לספר בשבחי המת; אבל לאורך ההיסטוריה לא היו חסרים אנשים מקוריים שהלכו על שירים, סיפורים, ציורים ועוד. (מקור)

אין תמונה
בסוף הווילונות נשארו. אוסקר וויילד

במסגרת שבוע המודעות למוות, אירוע שמטרתו לעודד אנשים להיות פתוחים יותר לגבי המוות להירשם בתור תורמי איברים, שאירגנה עמותת צדקה בריטית למען חולי סרטן בשם "מארי קירי" התבקשו הגולשים לדרג את כיתובי המצבות המוצלחים ביותר ואף להציע כיתובי מצבה שהם היו רוצים על המצבה שלהם.

הזוכה בתחרות הכיתובים על המצבות הוא (היה, ליתר דיוק) הקומיקאי, המשורר, הסופר והשחקן ספייק מיליגן שמת בשנת 2002, שעל המצבה שלו נכתב: "אמרתי לכם שאני חולה". במקום השני זכו פרנק סינטרה שעל מצבתו כתוב: "הטוב עוד לפניי", ואוסקר וויילד שעל מצבתו נכתב: "או שהווילונות הולכים או אני".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

על מצבתו של מדבב הסרטים המצוירים המפורסם, מל בלנק (שהיה קולם של באגס באני, אלמר פאד, דאפי דאק, פורקי פיג, יוסמיטי סאם, טאז, סילבסטר, טוויטי, וודי הנקר ועוד), נכתב: "זה הכול חברים", בפרפרזה לביטוי שבאגס באני הכי מזוהה איתו.

המפרי בוגארט
המפרי בוגארט בתקופה שעוד שתה וויסקי

במקום החמישי נמצא הקומיקאי פרנק קרסון שהלך עם המשפט: "גם זו דרך לרדת במשקל" ובמקום השישי ווינסטון צ'רצ'יל עם: "אני מוכן לפגוש את יוצרי. האם יוצרי מוכן לפגוש אותי זה כבר עניין אחר". במקום התשיעי אחד מגדולי שחקני הקולנוע של כל הזמנים, המפרי בוגרט, עם המשפט הגאוני: "לא הייתי צריך להחליף מוויסקי למרטיני".

"כשמדברים על כתובות למצבה מדברים על המוות", הסבירה אימלדה רדמונד את מהות כל הפרויקט. "קשות ככל שיהיו השיחות המורבידיות האלה, אם אנשים יהיו יותר פתוחים לגבי רגעיהם האחרונים הסבירות שהרגעים האלה יהיו כרצונם גוברת".

ומה אתם הייתם כותבים על המצבה שלכם? טקבקו