לונדון: ביג בן (צילום: Medioimages/Photodisc, GettyImages IL)
ביג ליז. תתחילו להתרגל | צילום: Medioimages/Photodisc, GettyImages IL

אחרי מסע שכנועים (לא קשה במיוחד) של כמה חודשים, אושרה סופית ההצעה, שנתמכה על ידי רוב חברי הפרלמנט וגם על ידי דיוויד קמרון ראש הממשלה, לשנות את שמו של ה"ביג בן" ל"אליזבת טאוור". הסמל המוכר ביותר של בירת הממלכה הבריטית - מגדל השעון של ארמון וסטמינסטר ייקרא מעתה על שמה של המלכה אליזבת השנייה לכבוד חגיגות 60 שנות שלטונה.

אם נדמה לכם שהבריטים קצת מגזימים "בחגיגות היהלום", כפי שהן מכונות בממלכה, למעט המלכה ויקטוריה (ששלטה 63 שנים, 7 חודשים ויומיים בין 1837-1901), ליז השנייה היא המלכה היחידה שזכתה לחבוש את הכתר במשך שישה עשורים. האירוע נחגג בהתרגשות בתחילת החודש בממלכה המאוחדת ובשאר מדינות חבר העמים הבריטי.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

ובכלל, מדובר כבר בסוג של מסורת. בשנת 1860, בעת חגיגות 60 השנה למלכה ויקטוריה, שונה שמו של המגדל המערבי של ארמון וסטמינסטר וכעת אושרה סופית ההצעה לקרוא מגדל השעון בקצה המזרחי של הארמון על שמה של אליזבת השנייה.

המלכה אליזבת (צילום: חדשות 2)
מי מספר 1? | צילום: חדשות 2

המגדל מכונה "ביג בן" על שם הפעמון הגדול אבל למרות הגאווה הרבה ששמו מסב לבריטים, ככל הנראה לא קמה מחאה גדולה מפני שהבן ב"ביג בן" שייך לסר בנג'מין הול (1802-1867), שהיה אחראי על התקנת השעון בשנת 1859.

המגדל שעל גדת נהר התמזה נבנה על חורבות מגדל השעון של הארמון הישן שנשרף בשנת 1834; גובהו 96 מטרים וקוטר כל אחד מארבעת השעונים שבראשו שבעה מטרים. השעונים מכוונים לארבע רוחות השמיים ובשנת 1962 איחר השעון בעשר דקות בפעם הראשונה.

הפעמון בתוכו שוקל 13 טונות ועדיין מופעל ידנית. צלילי פעמון הביג בן פתחו את שידורי רשות השידור הבריטית (בי.בי.סי) בתקופת מלחמת העולם השנייה ובשנת 2011 התגלה שקודקוד המגדל זז 48 סנטימטרים לכיוון צפון-מערב באשמת הרכבת התחתית של לונדון.

(מקור 1, מקור 2)