mako
פרסומת

טרגדיה: לא הבינה את הוראות המדריך – וצנחה למותה

ורה מול בת ה-17 מהולנד ככל הנראה לא הצליחה לשמוע כראוי את הוראות המדריך דובר הספרדית שדיבר איתה באנגלית - ובלבלה את הוראתו "לא לקפוץ" ב"קפצי עכשיו" (באנגלית זה דומה)

פורסם:
קפצה אל מותה בבנג'י
הטרגדיה הנוראית שקרתה מתרגום לקוי | צילום: יחסי ציבור
הקישור הועתק

תאונת בנג'י שהתרחשה בשנת 2015 הגיעה לבית המשפט עם טיעוני הגנה ביזאריים במיוחד: ורה מול הייתה נערה הולנדית בת 17 בחופשה בספרד. היא החליטה לקפוץ בנג'י באחד מהאטרקציות שבאזור בו נפשה וככל הנראה לא הצליחה לשמוע כראוי את הוראות המדריך דובר הספרדית שדיבר איתה באנגלית רצוצה - ובלבלה את הוראתו "לא לקפוץ" (No Jump) ב"קפצי עכשיו" (Now jump). התוצאות הטרגיות של המהלך הזה הובילו לכך שוורה צללה היישר למותה מהגשר בחבל קנטבריה בספרד.

המדריך, ששמו לא הותר לפרסום, התייצב בבית המשפט לאחר שהואשם בגרימת מותה של הנערה. השופטים תיארו את האנגלית של המדריך כ"רעה מאוד" וקבעו כי היה עליו לוודא שהיא לא מתחת לגיל 18 ושהיה צריך להקפיד על הוראות ברורות ושפה נהירה.

קפצה אל מותה בבנג'י
הגשר עליו התרחשה התאונה המחרידה | צילום: יחסי ציבור

מלבד לליקויים של המדריך עצמו והעובדה שוורה זינקה מקצה הגשר כשהיא בעצם רתומה לחבל שלא מחובר לשום דבר, הגשר ממנו זינקה ורה לא אמור לשמש לבנג'י לפי התקנות הספרדיות. חברת Flowtrack שמנהלת את עסק הבנג'י טוענת שמדובר בתאונה וחוסר הבנה.

נמשיך ונעדכן בתוצאות המשפט.